Přejít na obsah
od Dzordzik » 14 dub 2024, 23:27
od Dzordzik » 18 kvě 2023, 20:00
od LadaBlatna61 » 18 kvě 2023, 19:47
od Dzordzik » 15 lis 2022, 14:45
Radovan píše: ↑15 lis 2022, 11:24Jestli se nepletu, nie je to náhodou tá odroda, o ktorej si vlani básnil, že si ju ideš vysadiť? A tohto roku preč s ňou! Na roky je to 50 na 50. Chcelo by to aspoň tretí rok na rozuzlenie. To často tak býva, že jeden rok hej, a druhý rok oj. Preto ani tie ratingy neberiem príliš vážne. Skôr keď napíše viac pestovateľov z rôznych podmienok, že sú z odrodou spokojný, tak to niećo znamená. Nemusí byť v top 3.
od Mevik » 15 lis 2022, 13:59
od Radovan » 15 lis 2022, 11:24
od Dzordzik » 15 lis 2022, 08:42
od Dzordzik » 07 pro 2021, 07:50
od Mevik » 06 pro 2021, 14:33
Wimpi píše: ↑06 pro 2021, 11:21 Kromě ranosti a solidní odolnosti listů proti houbovým chorobám je velmi zajímavá i ona deklarovaná výdrž zralých hroznů Kriptonu na keřích. Letos dokonce až do Mikuláše (!). Předpokládám, že na zralé hrozny muselo několikrát zapršet a že musely zažít i nějaký ten mrazejk, možná i sněhový zásyp... ? Jsou odrůdy, které sotvaže posbírají slušné cukry a pak jejich bobule trochu navlhnou, okamžitě hnijí. Takové odrůdy jsou vhodné někam do stepních podmínek, ale nikoli do vlhkého prostředí s častými podzimními mlhami, které obvykle panují v nevinařských oblastech Česka. Pokud těmto nevlídným podmínkám dokáže Kripton úspěšně odolávat, jeho hodnota letí raketově nahoru bez ohledu na "průměrnou" chuť. Co jsou nám platné chuťově špičkové hrozny, které po prvním dešti před očima shnijí, že. Proto by mě docela zajímalo, zda se Kripton v podobném duchu předváděl i v minulých sezonách a vykazoval vyšší odolnost proti hnití a sesychání bobulí, než ostatní odrůdy?
od Dzordzik » 06 pro 2021, 12:29
od Wimpi » 06 pro 2021, 11:21
od Mevik » 05 pro 2021, 22:53
od haco » 05 pro 2021, 18:03
Nahoru