Přejít na obsah
od haco » 16 bře 2024, 21:18
od vader » 16 bře 2024, 11:56
od petr85 » 18 pro 2023, 09:43
stano píše: ↑16 pro 2023, 14:30 hexahydrat nie je modrá Skalica, ale chlorid horečnatý, čo je forma horčíka. Neviem či dobre čítam, alebo zle rozumiem.
od Lgrep » 18 pro 2023, 08:34
stano píše: ↑16 pro 2023, 14:30Píšeš, že na postrek používaš modrú skalicou zahustenú škrobom, neskôr na otázku pomerov, píšeš, že používaš hexahydrat, ale hexahydrat nie je modrá Skalica, ale chlorid horečnatý, ...
od stano » 16 pro 2023, 14:30
petr85 píše: ↑16 pro 2023, 10:50Poměr: 1 kávova lžička na litr roztoku (cca 5g, ja užívám bramborový), 1%roztok sklice - používám hexahzdrát . Uděláš škrob, po vychladnutí přisypáváš skalici a mícháš. Moc hustý škrob ucpává trysku. Škrob prodlouží kontaktní účinek tak na cca 2-3 déště.
od Lubo » 16 pro 2023, 11:08
od petr85 » 16 pro 2023, 10:50
stano píše: ↑14 pro 2023, 15:51Môžeš napísať pomer modrej skalice a škrobu /asi zemiakový, bramborovy /, poprípade technológiu výroby daného postreku, nebolo by vhodné na miešanie modrej skalice a škrobu použiť výluh prasličky a orechové o lístia?
od stano » 14 pro 2023, 15:51
petr85 píše: ↑14 pro 2023, 10:11 Proto pro postřik používám skalicí modrou zahuštěnou škrobem. Po cca 2 deštích po mědi není ani vidu ani slechu, navíc síran rostlina využije jako hnojivo. Po plísni není ani vidu ani slechu. Beru na zřetel, že není to košer, ale jak píšete, mapy z mědi na ovoci nejsou moc pěkné.
od petr85 » 14 pro 2023, 10:11
od Lubo » 13 pro 2023, 20:33
od andrejZA » 13 pro 2023, 17:04
od Lubo » 13 pro 2023, 15:35
od Jozo444 » 13 pro 2023, 15:26
LadaSvijany píše: ↑13 pro 2023, 14:12 Zajímalo by mě, jestli existuje i nějaký vyzkoušený a účinný ekologický plán postřiků proti kadeřavosti broskvoní. Po letošním roce to vypadá, že bude nutné stříkat broskvoně permanentně od listopadu až do května. A při použití měďnatých postřiků bude půda již po jednom až dvou letech plná mědi.
od LadaSvijany » 13 pro 2023, 14:12
od dayofvictory » 12 pro 2023, 21:07
vader píše: ↑12 pro 2023, 16:52A teda mozem vediet tu bio ochranu? Tiez by som chel len bio ,ale chem aj nieco zjest.... tak sa snazim o to najlepsie z bio....len co to je?
od Radovan » 12 pro 2023, 20:15
vader píše: ↑12 pro 2023, 16:52 A teda mozem vediet tu bio ochranu? Tiez by som chel len bio ,ale chem aj nieco zjest.... tak sa snazim o to najlepsie z bio....len co to je?
od Radovan » 12 pro 2023, 19:41
od Radovan » 12 pro 2023, 19:28
od milosduris » 12 pro 2023, 17:49
od vader » 12 pro 2023, 16:52
od dayofvictory » 12 pro 2023, 13:18
vader píše: ↑05 pro 2023, 18:271. taky cabrio ma OL - 35Dni asi to bude celkom slusna chemia ,,mozu sa tieto latky dostat az do plodov? alebo kym bude zber uz davno budu prec? 2. ak sa do zberu vsetko davno strati preco sa potom snazit o bio ochranu? ked takto je ochrana lepsia a hrozno je bez jedov tak ci tak? To len taka moja uvaha....
od petr85 » 06 pro 2023, 12:33
vader píše: ↑05 pro 2023, 18:27Dakujem vsetkym za vase plany. Este otazka : 1. taky cabrio ma OL - 35Dni asi to bude celkom slusna chemia ,,mozu sa tieto latky dostat az do plodov? alebo kym bude zber uz davno budu prec? 2. ak sa do zberu vsetko davno strati preco sa potom snazit o bio ochranu? ked takto je ochrana lepsia a hrozno je bez jedov tak ci tak? To len taka moja uvaha....
od LadaBlatna61 » 06 pro 2023, 12:18
od vader » 06 pro 2023, 09:26
od haco » 06 pro 2023, 00:22
Radovan píše: ↑05 pro 2023, 21:13 Od kvitnutia po zrenie je v našich podmienkach viac ako 35 dní aj pri najskorších odrodách. Ak si ochotný zjesť ovocie zo supermarketu, tak toto bude mať reziduí asi menej.
od Lubo » 05 pro 2023, 21:35
od Radovan » 05 pro 2023, 21:13
od Lubo » 05 pro 2023, 20:19
od Dzordzik » 05 pro 2023, 20:17
od vader » 05 pro 2023, 19:43
Lubo píše: ↑05 pro 2023, 19:25 Zdravím vader, ozaj dobrá úvaha. . Napíšem svoj názor. Postreky určite ovplyvňujú rastliny. Základné delenie je kontaktné- pôsobia na povrchy, väčšinou sú preventívne. Potom sú systémové, tie rastlina absorbuje a rozvádza cez pletivá po celej rastline od koreňov až po plody, tie majú preventívny účinok a niektoré aj kuratívny. Existujú aj postreky s kombinovaným účinkom. OL- ochranná lehota, má zaručiť, že rastlina odbúra účinné látky a reziduá budú v dobe konzumácie pod stanovenú normu. Horšie je na tom pôda, tá sa s chemickými látkami vysporiadava častokrát násobne dlhšie. Prečo teda striekať chémiu??? Predstava,že chorá rastlina bez postrekov produkuje zdravé ovocie, je podľa mňa mylná. Napadnuté ovocie, je častokrát karciogénne. Dávam príklad: Čo je zdravšie jesť, bábovku so stabilizátorom, ktorá 6 mesiacov nesplesnie alebo plesnivú bábovku bez stabilizátora? Takže ak niekto dokáže pestovať zdravé chutné ovocie a rastlina je vitálna, tak určite je to zdravšie ako s chemickým postrekom. Ak to nedokáže a chce úrodu, kde má chémiu " pod kontrolou " tak treba s rozumom použiť, čo nám veda a legislatíva odporúča.
od Lubo » 05 pro 2023, 19:25
vader píše: ↑05 pro 2023, 18:27 Dakujem vsetkym za vase plany. Este otazka : 1. taky cabrio ma OL - 35Dni asi to bude celkom slusna chemia ,,mozu sa tieto latky dostat az do plodov? alebo kym bude zber uz davno budu prec? 2. ak sa do zberu vsetko davno strati preco sa potom snazit o bio ochranu? ked takto je ochrana lepsia a hrozno je bez jedov tak ci tak? To len taka moja uvaha....
od Marek1970 » 05 pro 2023, 19:20
od vader » 05 pro 2023, 18:27
od haco » 04 pro 2023, 19:07
od Radovan » 04 pro 2023, 17:16
od Marek1970 » 04 pro 2023, 14:32
od vader » 04 pro 2023, 11:19
Nahoru