Zkratky názvů měsíců

Diskuse o tomto fóru, ankety atd.
Odpovědět
Wimpi
Aktivní člen
Kraj: Strakaté Onice, Prácheňský kr.
Kontaktovat uživatele:

Zkratky názvů měsíců

Příspěvek od Wimpi »

U každého příspěvku se krom jiného zobrazuje datum jeho vložení ve tvaru "den.měsíc.rok". Měsíc je vyjádřen zkratkou o třech písmenech. Mám problémy s měsíci červnem a červencem, u kterých se mi jejich zkratky trochu pletou. Červen je totiž označován zkratkou "čer" a červenec zkratkou "črc". Ten červen - čer se mi plete s červencem, který by taky klidně mohl mít stejnou zkratku. A tak navrhuji označovat červen zkratkou "čen" a červenec zkratkou "čec". To se nedá splést ani zaměnit. Tyto dvě nezáměnné zkratky se běžně používají i jinde.

LadaBlatna61
Aktivní člen
Kraj: Jihočeský
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkratky názvů měsíců

Příspěvek od LadaBlatna61 »

Jo jo,dobrá věc,mě se to taky plete.

Révu pěstuji v Blatné 440m.n.m Odrůdy - Attika,Arni,Arkadia,Avatar,Beloe čudo,Bohema,
Čornyj palec,Čornyj Kristal, Ester,Etalon,Galahad,Gran Pri,Garold,Geliodor,Glenora,Izumlenie,Katalonia,Kripton,Kodrjanka,Livia,Muskat blue,Poslanik,Pleven Ustojčivyj,Rošfor,Rumba,Rembo,Regent,Senator Burdaka,Super extra,Somerset Seedles,Skazka,Šarada UA,Super Ljalja,Vostorg.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Právě proto si každý z vás může v nastavení nastavit ten formát tak jak se mu zlíbí a klidně každý z vás jinak.
Klikněte si přes vaše uživatelské jméno a Profil. Pak na záložku Nastavení a úplně dole je položka, která se jmenuje Formát data: Sem vložte toto: d/m/Y, H:i

Pak budete mít formát data blbuvzdorný jako já: 02/10/2020, 17:19

Pomohlo?

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Wimpi
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wimpi »

Ne. Formát data mi změnit nejde. Takže zůstávám u "čer".

LadaSvijany
Aktivní člen
Kraj: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LadaSvijany »

Formát data jde změnit, ale funguje to jenom v době přihlášení. Pokud se odhlásím, formát času se mně jako nepřihlášenému zobrazuje opět v původní podobě.

Svijany, 255 mnm, asi 100 stolních odrůd

Wimpi
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wimpi »

Mně to nejde změnit ani v rámci přihlášení. Když navolím nový formát a dám "odeslat", vyběhne hláška, že moje nastavení bylo změněno, ale když se vrátím zpátky do diskuse, formát data je stále původní, nezměněný.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

LadaSvijany píše:
03 říj 2020, 08:24
Formát data jde změnit, ale funguje to jenom v době přihlášení. Pokud se odhlásím, formát času se mně jako nepřihlášenému zobrazuje opět v původní podobě.

Ale to je přeci logické. Vzhledem k tomu, že to je uživatelské nastavení, tak se ukládá pod váš login. Proto je nutné být přihlášený, abyste viděli fórum tak, jak jste zvyklí a jak chcete aby vypadalo. Navíc je dobré v prohlížeči promazat cookies.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Dzordzik
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Wimpi píše:
03 říj 2020, 09:43
Mně to nejde změnit ani v rámci přihlášení. Když navolím nový formát a dám "odeslat", vyběhne hláška, že moje nastavení bylo změněno, ale když se vrátím zpátky do diskuse, formát data je stále původní, nezměněný.

Pak to bude tvým prohlížečem. Promaž si v prohlížeči cookies a cache a mělo by to jet i tobě.

Odpovědět

Zpět na „Funkce tohoto fóra“