....Miloš len nerob redukciu 50%

....Miloš len nerob redukciu 50%
Praveze 50 na 50 by som mohol.
Já bych s tím vinobraním nepospíchal, aby sis tu nálož mohl pěkně rozložit v čase a pořádně si ji vychutnatmilosduris píše: ↑23 srp 2023, 10:59Premyslam, kedy urobim vinobranie?
Je to riziko, zacat skor. Viac moznosti nemam.
Ale este pre istotu pockam aspon do polovice septembra.
Mas pravdu! Nebudem riskovat CELU urodu.
Jistota je jistota
Jirka, v akom stave to máš a čo sa s tým ešte dá robiť?
Akože nepodelil? Polovičku bobule som dal manželke a z mojej som kvapku šťavy obetoval spektromeru.
Tak je všetko ako má byťmilosduris píše: ↑29 srp 2023, 09:16Akože nepodelil? Polovičku bobule som dal manželke a z mojej som kvapku šťavy obetoval spektromeru.
Chuť aj farba bola jedinečná/jediná, ostatné som nestihol zaregistrovať pre nedostatok vzoriek.
Asi tak aj u mna ,,uz je ruzovy ale muskat nikde ,, chut je ok,,ale neni to nieco co by som vyhladaval,,,po minulom roku sklamanie,,minuly rok bol krasny muskat,,,, pot tomto roku som na vazkach ci ho nezredukujem ,,mam 4 hlavy ,,a ked neni muskat kazdy rok ,,tak ho asi dam na 2 hlavy....
Jirko, tak to buď rád. Já si to letos užil až, až. Obden jsem chodil a kontroloval problematické odrůdy. Znamenalo to sundat sáčky, zkontrolovat střapce, vystřihnout poškozené bobule, nasadit sáček a tak pořád dokola. A střapce jsem musel kontrolovat detailně, protože jedna nahnilá bobule dokáže chuťově poznačit celý střapec. Toto už nechci absolvovat, proto všechny praskající odrůdy budu likvidovat.
Presne to je aj môj poznatok z tejto sezóny. Proti hubovým chorobám sa bojovať ešte ako-tak dá, ale proti praskaniu a hnitiu toho človek veľa nenarobí, pokiaľ má k tomu odroda genetickú predispozíciu. Takže po tejto sezóne si dávam predsavzatie urobiť si poriadok v tom, s ktorými odrody sa mi oplatí piplať. Ak okolo toho celý rok skáčeš a potom v septembri prídu dva dni dažďa, po ktorých tvoja celoročná námaha popraská, tak to nestojí za to. Nepoviem pár bobuliek na strapec, ale keď je to viac než polovica úrody z danej odrody, tak to naraz nijako neskonzumuješ, akurát môžeš vyhodiť na kompost.LadaSvijany píše: ↑26 zář 2023, 20:11... jedna nahnilá bobule dokáže chuťově poznačit celý střapec. Toto už nechci absolvovat, proto všechny praskající odrůdy budu likvidovat.
Chápu a rozumím, rozhodl bych se úplně stejně. Jenom hlásím, že s Aladdinem jsem za celé roky co ho mám podobné problémy neměl.LadaSvijany píše: ↑26 zář 2023, 20:11Jirko, tak to buď rád. Já si to letos užil až, až. Obden jsem chodil a kontroloval problematické odrůdy. Znamenalo to sundat sáčky, zkontrolovat střapce, vystřihnout poškozené bobule, nasadit sáček a tak pořád dokola. A střapce jsem musel kontrolovat detailně, protože jedna nahnilá bobule dokáže chuťově poznačit celý střapec. Toto už nechci absolvovat, proto všechny praskající odrůdy budu likvidovat.
ktore su tie ine lepsie odrody?
Svätá pravda, na otázku ktoré odrody sú najlepšie neexistuje univerzálna odpoveď. Každý si ich musí na svojej záhrade nájsť sám a ani to nebude platiť rovnako každý rok. Poznatky tu zdieľané pomáhajú len nasmerovať.Dzordzik píše: ↑27 zář 2023, 09:09Pro každého jiné. Pro mě třeba Bravissimo, Adler, Efiop, Skazka, Ivanka a mnoho dalších. Pro tebe to budou třeba jiné. Neexistuje jediná správná odpověď, protože každý u révy hledá a preferuje jiné chutě a jiné vlastnosti a má jiné podmínky pěstování. Stejná odrůda často v různých podmínkách nejen jinak vypadá, jinak chutná, ale má i jiné pěstitelské vlastnosti.
Tento rok mame velmi silny dopyt po hrozne a problem je, ze hrozno nestiha dozrievat dostatocne rychlo - umerne k dopytu - preto byva oberane casto skor ako je vhodne. Kto bude cakat na idealnu zrelost, zostane hladny.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host