Julian - velmi raná, ružová, harmonická, semenná, -24°C

Odpovědět
palino79
Kraj:
Kontaktovat uživatele:

Julian - velmi raná, ružová, harmonická, semenná, -24°C

Příspěvek od palino79 »

Julianu sa u mňa mimoriadne darí.

https://postimg.cc/gallery/YkBC9bk

Alvika, Armani, Arkadia, Bažena, Everest, Faeton, Faith Seedless, Furor, Geliodor, Chameleon, Jupiter, Julian, Katalonia, KoKl Belyj, Krasa Balok, Lorano, Lorus, Muromec, Rombik, Slava Ukrajině (Višněveckij), Skazka, Šarada UA, Tuz Bordo, Veles

karel81
Kraj: doplňte prosím ...
Kontaktovat uživatele:

Re: Julian - velmi raná, ružová, harmonická, semenná, -24°C

Příspěvek od karel81 »

palino79 píše:
24 zář 2020, 16:39
Julianu sa u mňa mimoriadne darí.
https://postimg.cc/gallery/YkBC9bk

Pěkné, také na něj čekám až zaplodí.

mikr@centrum.sk

Příspěvek od mikr@centrum.sk »

Julian som mal viac rokov ale pestoval som ho viacmenej ako okrasnú rastlinu. Pekné veľké bobule, veľké strapce, bez chorôb. Ale chuť - hlboký podpriemer, povedal by som, sladká voda. Minulý týždeň som ho vykopal a zasadil Válek.

minko
Kraj: Zvolen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od minko »

Julian som vyradil kvôli chuti, sladká voda i keď ako okrasná rastlina bol super, krásne strapce i bobule a bez chorôb. Minulý týždeň nahradený Válkom.

Rony
Aktivní člen
Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

Otazne ci je to naozaj Julian, 
ten pravy ma pevne bobule, nie vodnate.
OD koho je kupeny? 

Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

minko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od minko »

Julian som dostal zo slovplantu. Strapce nádherné vždy ich obdivovali moji známi. Keď dozrel a ochutnali ho 90% povedalo "nič moc". Stotožňujem sa s nimi. Chuť nevýrazná ako nemocničná strava, cukor naberá ale slušne. Choroby na ňom nikdy neboli a nešli naň ani osy, vrecúška neboli treba. Keby že je len trošku lepšia chuť nikdy sa s ním nerozlúčim lebo je absolútne bezstarostná odroda, navyše veľmi skorá.

Rony
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

Tusil som ze to bude udajny  Julian zo Slovplantu. Problem bude, ze to nebude pravy Julian. Znamy ho ma tiez zo Slovlant a je vodovy, meky, a silne citlivy na mucnatku. Tvarom bobul to nesedi na Julian. Treba ho reklamovat. Viem to porovnat s Julian od Teplana a ten rozdiel je velky. Julian ma pevne bobule a dobru chut a omnoho vatsie pretiahnute bobule ako ten falosny zo Slovplant.

Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

Rony
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

Slovplant Julian je vynimocny, neopakovatelny. .... ale len Cenou 20eur.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Po tolika špatných recenzích a zavádějících popiscích u tohoto prodejce nechápu, proč tam ještě pořád vůbec někdo neco kupuje. Tím síš při těch cenách. Jakoby nebylo dost jiných spolehlivých prodejců.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 3x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, Dyňka, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, 1x Dyňka, Galahad, Geliodor, Halloween, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Rony
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

Aj takyto pofiderni predajcovia maju svoje uspesne cesticky. Bohuzial dnes marketing silne zavazi u laikov. Priamo v zahradnictve kupuju casto laici co nemaju tusenia o odrodach a ich vlastnostiach. Takych dokazu ulovit dobrym marketingom, peknymi obrazkami, lakavymi popiskami. Bohuzial to su ti ludia, co naozaj nechcu striekat a asi ani nebudu, hlavne ak maju len zopar korenov. A prave ti budu velmi sklamani z neuspechov (ak nepostriekaju). Poznam viacerych takych .... jednym som slubil ze im tento rok prestepim ich Slovplant rezistenty na Othello/Isabela ... tieto su istota, ktora funguje bez postrekov cca kazdemu. Lepsi zdravy strapec samorodaku ako zhnity hocakeho slachteneho "rezistentu".

minko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od minko »

Zaštep im Galahad. Tiež by nemali mať problém. Alebo Sfingu.

Bred_ik
Guru fóra
Kraj: Olomoucký
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bred_ik »

Nemám Julián ze Slovplantu, ale stejně bych se pod minkovo hodnocení podepsal. Vzhledově pěkný, ale chuť průměrná. Podle mého názoru je to odrůda do teplejších podmínek, než jsou u mne. Letos je na něm minimum květenství, takže asi půjde.

Rony
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

@Bred_ik: aku ma konzistenciu bobul ten Julian? Je pevna mesita, alebo meka vodova?
Pre mna priemerna chut hrozna nie je hanba, pochutim si rad aj na takom. Teplan Julian ma chut/kvalitu cca ako SuperExtra ( konzistencia velmi dobra, chut sladka, ale vyraznejsie nevynika ). Tepla poloha, juho-zapad Slovenska.
Slovplant Fejk Julian nemal ani zdaleka take velke a hlavne pretiahnute valcove bobule ako
Julian na obr:
https://www.zonerama.com/Reva2016/Photo ... 1/75807174
Ale moj Teplan Julian take bobule ma.

Jeho plodnost/nasada kvetov je aj u mna mensia, ale aj dost slabo rastie - ale je vedla mohutnych 40 rocnych korenov revy, ktore ho aj tienia.

Rony
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

Slovplant Fejk Julian mal konzistenciu bobul asi ako Veronika/ Denal/Vostorg novy cerveny.

Bred_ik
Guru fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bred_ik »

Tvar Juliánu byl podobný tomu na fotce. Řekl bych, že konzistence nebyla vodová, ale prostě chuť nic moc. Od letoška nemám ani Super-Extra, důvodem je nízká odolnost k plísni, hráškovatění a podle mého názoru v chuti je také jen průměr. Ale každý má svoje chuťové buňky.

Marek1970
Aktivní člen
Kraj: Trnavský, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek1970 »

Bred_ik píše:
27 kvě 2021, 07:14
Tvar Juliánu byl podobný tomu na fotce. 
Ak sa nemýlim tak odkaz na fotografiu Juliana, ktorý použil Rony, je do Vašej fotogalerie na zonerama z roku 2016, takže ten Julian na fotke nebude podobný tomu Vášmu ale je to priamo Váš Julian (ak sa teda skutočne nemýlim).

blízko Piešťan,160 mnm
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd
cez zimu 2024/2025 sa to znovu trochu zvrhlo a jar budem začínať so 73 odrodami (48 bezsemenných)
vysnívaný cieľ: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd

Bred_ik
Guru fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bred_ik »

Je to tak, Marek1970 se nemýlí. Ani jsem si toho nevšiml, přece jen všechny svoje fotky nepoznám. Jiný Julián nemám (výsadba 2013) a myslím si, že v té době jej ještě Slovplant neměl.

Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Julian, už mal 3x u mňa na mále. Na jar mi opäť omrzol, už som mal pílu v ruke, ale zľutoval som sa. On sa odvďačil jedným krásnym strapcom. Jednu bobuľku som ochutnal a prekvapila ma po piatich rokoch som prvýkrát ucítil aj kyselinky  :-D
IMG_20210820_1706483.jpg

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,

Lenifera
Aktivní člen
Kraj: Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenifera »

Na triletem Julianu prvni uroda. Mel jen tri kvetenstvi. Roste v polostinu blizko stromu, ale asi ok. Odolny, nic mu nevadi, nikdy nebyl nemocny. Kdyz ctu, ze jeho chut ma byt prumerna nezajimava, tak mi napada, ze ho ochutnam letos, dam mu jeste jednu sanci pristi rok a asi preroubuji :(.
Přílohy
Resizer_16571201349961.jpg

Babylon u Domažlic, 500 mnm, na kopci pod lesem, písčitá půda.
Odrůdy: Cimus 2x, Geliodor, Veles 2x, Sláva Ukrajině (Višněveckij), Valjok 2x, Darja, Sponsor, Prim, Phoenix, Lakemont seedless, Suffolk Red, Magnat, Artek, Senzace, Julian, Jupiter (USA) 2x, Izumlenie, Alians, Divo, Pamjati Učitelja 2x, Klubničnyj 2x, Rozmus, Rombik 2x, Rembo 2x, Čjornyj Kristal, Čornaja Izjuminka, Poslannik, Alvika 2x,Tuz Bordo 2x, Šarada UA 2x, Nazarij, Ivanka, Odesskij Suvenir, Attika seedless.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

On má každý jiné chutě, neřeš co píšou ostatní, ochutná a uvidíš. Navíc u tebe může stejná odrůda růst a chutnat jinak, než jinde.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 3x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, Dyňka, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, 1x Dyňka, Galahad, Geliodor, Halloween, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Lubo
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Lenifera píše:
06 črc 2022, 17:25
Na triletem Julianu prvni uroda. Mel jen tri kvetenstvi. Roste v polostinu blizko stromu, ale asi ok. Odolny, nic mu nevadi, nikdy nebyl nemocny. Kdyz ctu, ze jeho chut ma byt prumerna nezajimava, tak mi napada, ze ho ochutnam letos, dam mu jeste jednu sanci pristi rok a asi preroubuji :(.

Ahoj Lenifera, ja som minulý rok mal len jeden strapec /boli jarné mrazy/ , kde sa začala ukazovať aká taká chuť. Kým sam sa však vrátil z dovolenky , otec ho strihol ako bielu odrodu , nedozretú...  :lol:. Tak som mu dal ešte tento rok jednu šancu. Práve som robil redukciu a nechal som 7 strapcov z 20tich. Inak u mňa nepatrí k chorobám odolným odrodám, skôr podpriemer, ale strapce a bobule má nádherné. Zároveň u mňa dozrieva až koncom septembra, zač októbra.
20220706_192853.jpg

Lenifera
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenifera »

Dzordzik píše:
06 črc 2022, 18:42
On má každý jiné chutě, neřeš co píšou ostatní, ochutná a uvidíš. Navíc u tebe může stejná odrůda růst a chutnat jinak, než jinde.
Je to pravda :). Jsem zvedava. Julian jsem poridila proto, ze jsem videla video od Vladimir Majer. Julian u nej vypadal nadherne. Byl naroubovan na velmi silnou starou podnoz a mel velikanske hrozny. Ja planovala naroubovat Julian na svoji jednoduchou zaclonu pred domem. Po cteni prispevku na oreve.cz jsem si to rozmyslela :).
Loni mi srnka snedla vsechny signalky. Proto jsem mohla ochutnat jen Cimus, Valjok, Rombik. Byli uzasne! Jeste mi dozrala signalka Divo. Chut byla velmi prosta, cukr ale dobry. A signalky od Poslannik a z dvou ruznych keru Šarada UA nedozrali. Byli kysele.

Odrůdy: Cimus 2x, Geliodor, Veles 2x, Sláva Ukrajině (Višněveckij), Valjok 2x, Darja, Sponsor, Prim, Phoenix, Lakemont seedless, Suffolk Red, Magnat, Artek, Senzace, Julian, Jupiter (USA) 2x, Izumlenie, Alians, Divo, Pamjati Učitelja 2x, Klubničnyj 2x, Rozmus, Rombik 2x, Rembo 2x, Čjornyj Kristal, Čornaja Izjuminka, Poslannik, Alvika 2x,Tuz Bordo 2x, Šarada UA 2x, Nazarij, Ivanka, Odesskij Suvenir, Attika seedless.

Lenifera
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenifera »

Lubo píše:
06 črc 2022, 20:54
Ahoj Lenifera, ja som minulý rok mal len jeden strapec /boli jarné mrazy/ , kde sa začala ukazovať aká taká chuť. Kým sam sa však vrátil z dovolenky , otec ho strihol ako bielu odrodu , nedozretú...  :lol:. Tak som mu dal ešte tento rok jednu šancu. Práve som robil redukciu a nechal som 7 strapcov z 20tich. Inak u mňa nepatrí k chorobám odolným odrodám, skôr podpriemer, ale strapce a bobule má nádherné. Zároveň u mňa dozrieva až koncom septembra, zač októbra.
Budeme ochutnavat spolecne a zaroven porovnavat 😀. Muj dozraje urcite pozdeji, velmi pozde kvetl.

RADOMIR
Aktivní člen
Kraj: Jihočeský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADOMIR »

Některé roky hooodně přeplozuje, hrozny veliké,v některých letech část bobulí je obřích, část střední velikosti, ale chuť pokulhává za vzhledem, velice brzo jak tu někdo někde napsal bláťák (řídká nechruplavá konzistence), chuť fádní, je hodně lepších. Nemít obr bobule, poslal bych jej do věčných lovišť.

Pěstované odrůdy Akademik 3×, Aladin 2×, Augustovskij 2×,Bago 3×,Bajkonur 2×, Baltica 2×, Bělehradský bezsemnný, Cabernet Cortis 59×,Citronyj Magarača, Čarli 2×, Dolgoždanyj 2×, Dornfelder 35×, Dubljanskij 93×, Galahad 3×, Garold 4×, Glenora 2x,Hibernal, Irinka, Irsay Oliver, Izabela, Julian 2x, Kišmiš 342, Modrý Portugal, Muscaris 44×, Muškát Moravský, Nachodka 3x, Pálava, Regent 45×, Rombik 2x, Solaris 61×, Somerset Seedless8x,Souvigner Gris 2x,Tajna Monacha 2x, Tramín Červený, Veles5x, Vostorg 3x
Zrušené Chrupka bílá a růžová, Dubovskij rožovij,Jchd,Krystal,Liepajas dzintars,Nero,Panonia kinsche, Platovskij,Rondo,Veronika

Lenifera
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenifera »

Zkusim Julian nechat prezrat. Udajne, kdyz dlouho visi, chut se zlepsuje.

Lubo
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

.. ja som ho nechával aj do októbra /foto z 6.10.2019/ a chuť bola vždy sklamaním. Stále čakám na zázrak  :-)
IMG_20191006_1701556.jpg

IMG_20191006_1804346 (002).jpg

Lenifera
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenifera »

U mne Julian jako jediny ze vsech praska po desti a to docela hodne. Ani Veles, ani Geliodor, ktere maji k praskani sklony, nedelaji nic podobneho a jsou uplne v poradku. Julian mel popraskanych bobuli cca 15%, mozna i vic ☹️.

Lubos
Aktivní člen
Kraj:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubos »

U mňa Julian minulý rok nechal som ho totálne prezrieť. Chuť harmonicka ničím zvlaštna sladká. Je to pastva pre oči. Bobule dlhé cca 5cm a 26g a velké strapce.
Přílohy
20211003_120706_compress14.jpg
20211003_120900_compress78.jpg

Nevidzany okr. Prievidza 400m.n.m asi 70 odrôd len stolové.

Lubo
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Julian je tento rok najchutnejší, za celý čas pestovnia - prvá úroda bola v roku 2017. Staré drevo, ponechanie len 5 strapcov a teplé leto urobili svoje, sladkosť je doplnená jemným ovocím. Pílka a rýľ sa odkladajú na neskoršie. Dužina nie je žiaden blaťák.
20220911_Julian.jpg

20220911_Julian2.jpg

Naposledy upravil(a) Lubo dne 11 zář 2022, 21:32, celkem upraveno 1 x.

Bfig
Kraj: Středočeský kraj, CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bfig »

U nás Julian tři roky byl doslova na vyhození, ale pak se něco zlomilo a je to každým rokem lepší a lepší. Vosy na něj nejdou a u mě zatím nikdy nepraskal.
Julian 2022
Julian 2022

údolí Berounky 210mnm, prudký jižní svah, zemina jílo-písek na velmi zvětralé břidlici

Lubo
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Julian, strapec nádherný určite cez 2kg, chuť , ako to napísať a nehrešiť ;-) .... zatiaľ mizéria aj cukor nízky len 12 st Bx.... uvidíme
20230903_Julian.jpg

Lenifera
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenifera »

Muj Julian roste v blizkosti obrovske tresni. Loni mel neco drobneho na sobe, prvni ochutnavka. Chut velmi skromna, prosta, nezajimava.
Na YouTube ale nektere pestitele mluvi o Julianu s nadsenim. Napriklad Владимир Майер ma nadherne obrovske hrozny. Наталья Пузенко ma velmi pozitivni video, kde je nadsena i chuti, i velkymi bobulemi s jen jednou, ne moc velkou peckou, coz je super. 
Ja osobne od Juliana uz nic necekala. Misto ma spatne, slunicka malo. Letos kvuli vysokym teplotam reva celkove spatne nabira ruzovou barvu. Nahodou jsem ochutnala bledou bobule a... super! Uz je sladky, uz ho postupne zobu. Chut velmi dobra. Slupku necitim, ta se rozposti na jazyku sama. Je velmi nezna. Chut vubec neni prosta. Pecka jen jedna a mala. Prekvapeni sezony. 
Mam letos prvni urodu Senzace. Ocekavala jsem uplne stejnou chut. Ona ale ma cht mene zajimavou. Ma ji takovou, jakou mel Julian vloni 😀

Přílohy
IMG_20230903_211023_(563_x_1000_px).jpg

Lubo
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Julián sa u mňa lúči zdravými, veľkými strapcami. Bohužiaľ ani po rokoch nedosiahol chuťové kvality ostatných odrôd. Po zhode listov bude spílený a verím, že koreň odovzdá na budúci rok svoju silu novej, chutnejšej odrode. Rozmaznal som seba aj rodinu a nikto ho už nechce jesť. Hrozno sa má jesť s pôžitkom , nie pretože je.... Amen, hádam to Svätý Urban správne pochopí a nenahnevá sa na mňa....
20230927_Julian.jpg

vader
Aktivní člen
Kraj: Kosice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

Lubo píše:
28 zář 2023, 11:18
Julián sa u mňa lúči zdravými, veľkými strapcami. Bohužiaľ ani po rokoch nedosiahol chuťové kvality ostatných odrôd. Po zhode listov bude spílený a verím, že koreň odovzdá na budúci rok svoju silu novej, chutnejšej odrode. Rozmaznal som seba aj rodinu a nikto ho už nechce jesť. Hrozno sa má jesť s pôžitkom , nie pretože je.... Amen, hádam to Svätý Urban správne pochopí a nenahnevá sa na mňa....20230927_Julian.jpg

asi tak.
Tiez som sa snim rozlucil minuly rok ,,strapce boli pekne,ale to asi tak bolo vsetko :)

• Senator Burdaka , Alexa Voronjuk 4x , Valjok 2x , Cimus 3x , Ladannyj-2 , Blondinka 2x , Darja 2x , Arni , Muscat Joanna 2x , Krasavcik 2x , Maria 3x , Vanilla 2x , Vasilkovskij , Virastyuk 2x , Zolotce
  • Bajkonour 2x, Senator Pavlovskeho , Grand Prix 2x , Piros
  • Lara , Efiop , Lord , Krasa Balok , Ivanka , Dominik

• Vedro : Slava Ukraine , Vanilla , Jutal , Muscat Ljubimij , Cernobaevka , Bajkonour 2x , Vecernyj Minsk , Krasavcik , Sedevr , Maria , Senator Burdaka

• Košice-Okolie, 330 mnm.

marek-ba
Aktivní člen
Kraj: Bratislava IV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marek-ba »

vader píše:
28 zář 2023, 13:37
asi tak.
Tiez som sa snim rozlucil minuly rok ,,strapce boli pekne,ale to asi tak bolo vsetko :)

strašíte ma tu chlapci. ja som julian vrúbľoval v jari a včera som sa naňho pozeral, že ako krásne rastie a aj dozrieva drevo. a teraz čítam toto. no nechám sa ja prekvapiť, že či to bude to isté čo u vás. alebo má niekto nejakú inú skúsenosť s touto odrodou čo sa chutí týka? 

Záhrada - Bratislava - Dúbravka - rovinatá a veľmi slnečná, 181 mnm.
Vysadené (kupované) v r. 2022: Rhea, Vanessa
Zakorenené v roku 2023: Aladdin, Alexa, Anastazia, Arni, Cimus, Darja, Dašunja, Dolgoždannyj, Faraon, Galahad, Gordej, Chrust, Ivanka, Julian, Jupiter, Ladannyj 2, Lívia, Prima Ukraine, Rembo, Skazka, Super Extra, Veles, Zolotce
Zrušené: Ajvaz, Attila, Avgustin, Izabela, Katrusia, Konkordia, Muskat Blue, Muskat NY, Othello, Phoenix

peterpe
Aktivní člen
Kraj: doplňte prosím ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peterpe »

marek-ba píše:
28 zář 2023, 16:09
strašíte ma tu chlapci. ja som julian vrúbľoval v jari a včera som sa naňho pozeral, že ako krásne rastie a aj dozrieva drevo. a teraz čítam toto. no nechám sa ja prekvapiť, že či to bude to isté čo u vás. alebo má niekto nejakú inú skúsenosť s touto odrodou čo sa chutí týka? 

No aj tento rok ma nadherne strapce ale ta chut :-( Ak je medzi ostatnymi, tak ho skoro nikto nechce. Minuly rok  sa vcelku dal, bol sladky, zjedol sa. Tiez zacinam vahat co s nim. 

marek-ba
Aktivní člen
Kraj: Bratislava IV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marek-ba »

peterpe píše:
28 zář 2023, 22:25
No aj tento rok ma nadherne strapce ale ta chut :-( Ak je medzi ostatnymi, tak ho skoro nikto nechce. Minuly rok  sa vcelku dal, bol sladky, zjedol sa. Tiez zacinam vahat co s nim.

tak mu teda dám šancu už len preto, že sa tak pekne rozrástol na mieste, kde je menej slnka zatiaľ. Budúci rok možno dá signálku.

Záhrada - Bratislava - Dúbravka - rovinatá a veľmi slnečná, 181 mnm.
Vysadené (kupované) v r. 2022: Rhea, Vanessa
Zakorenené v roku 2023: Aladdin, Alexa, Anastazia, Arni, Cimus, Darja, Dašunja, Dolgoždannyj, Faraon, Galahad, Gordej, Chrust, Ivanka, Julian, Jupiter, Ladannyj 2, Lívia, Prima Ukraine, Rembo, Skazka, Super Extra, Veles, Zolotce
Zrušené: Ajvaz, Attila, Avgustin, Izabela, Katrusia, Konkordia, Muskat Blue, Muskat NY, Othello, Phoenix

Georg
Aktivní člen
Kraj: Bavaria(Germany)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg »

Lubo píše:
28 zář 2023, 11:18
Julián sa u mňa lúči zdravými, veľkými strapcami. Bohužiaľ ani po rokoch nedosiahol chuťové kvality ostatných odrôd. Po zhode listov bude spílený a verím, že koreň odovzdá na budúci rok svoju silu novej, chutnejšej odrode. Rozmaznal som seba aj rodinu a nikto ho už nechce jesť. Hrozno sa má jesť s pôžitkom , nie pretože je.... Amen, hádam to Svätý Urban správne pochopí a nenahnevá sa na mňa....20230927_Julian.jpg
Poté můžete Bozij Dar rovnou odstranit. Ani tato odrůda nechutná lépe.

Německo, Bavorsko (pohraniční oblast s ČR), 320mnm
---
Omluvte případné chyby v mých příspěvcích. Potřebuji použít překladač, abych mohl psát na toto fórum.

Lubo
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Georg píše:
30 zář 2023, 08:27
Poté můžete Bozij Dar rovnou odstranit. Ani tato odrůda nechutná lépe.

Ďakujem Georg. A s odrodou Silver a Muškát Dubovskij, skúsenosť ohľadom chuti, nemáte?

Georg
Aktivní člen
Kraj: Bavaria(Germany)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg »

Lubo píše:
30 zář 2023, 09:43
Ďakujem Georg. A s odrodou Silver a Muškát Dubovskij, skúsenosť ohľadom chuti, nemáte?

Ne, tyto dva typy nemám.

Německo, Bavorsko (pohraniční oblast s ČR), 320mnm
---
Omluvte případné chyby v mých příspěvcích. Potřebuji použít překladač, abych mohl psát na toto fórum.

Odpovědět

Zpět na „Semenné“