Čornyj jastreb - raná, modrá, harmonická, semenná, odolnost 3, -25°C

Odpovědět
Mevik
Guru fóra
Kraj: Kroměřížsko, Beskydy
Kontaktovat uživatele:

Čornyj jastreb - raná, modrá, harmonická, semenná, odolnost 3, -25°C

Příspěvek od Mevik »

Dle informací od Bred_ika

Synonyma: Черный ястреб
Barva: modrá
Původ: Odrůdu Čornyj jastreb vyšlechtil amatérský šlechtitel V. M. Kaluhin křížením ruské odrůdy Talisman a bulharské odrůdy Velika
Charakteristika odrůdy: Růst: silný
Doba zrání: raná
Typ květu: oboupohlavní
Hrozen a bobule: Hrozny velké 500-800 g, konického tvaru. Bobule velmi velké (20-25 g) protáhle vejčitého tvaru a černé barvy. Dužnina pevná, chruplavá, velmi šťavnatá, s harmonickou chutí, velmi chutná.
Vyzrávání réví: dobré
Odolnost k chorobám: autor udává vysokou odolnost k houbovým chorobám
Odolnost k mrazu: – 25 °C (údaj autora, je nutné ověřit)
Zakořeňování řízků: dobré
Odkazy: Popis odrůdy na stránce ledi-flora.com.ua
Poznámky: V roce 2018 jsem hodnotil odolnost mladé sazenice k plísni révové známkou 3.

jerry
Aktivní člen
Kraj: Nitriansky kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Čornyj jastreb - raná, modrá, harmonická, semenná, odolnost 3, -25°C

Příspěvek od jerry »

Ma niekto skusenost s touto odrodou? Popis vyzera vyborne.

vader
Aktivní člen
Kraj: Kosice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

Mal uz niekto nejake strapce?
Mam zasadenu rocnu sadenicu tak co mam ocakavat,alebo radsje prestepit na nieco ine.

• Bajkonour 2x, Senator Pavlovskeho , Senator Burdaka , Alexa Voronjuk 4x , Valjok 2x , Cimus 3x , Ladannyj-2 , Vernisaz(Kriulya) 2x , Blondinka 2x , Darja 2x , Arni 2x , Muscat Joanna 2x , Krasavcik 3x , Marija 4x , Vanilla 2x , Lara , Vasilkovskij , Virastyuk 2x , Carbon , Zolotce , Slava Ukrainy , Mogucij
  • Grand Prix , Darja , Krasavcik , Slava Ukraine , Vanilla
  • Košice-Okolie, 330 mnm.

jujto
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jujto »

Zdravim,

tohto roku signalna uroda, hustejsia duzina, je z nej dobra susena produkcia, len semienka sa musia davat pred susenim prec. Dobre nabral cukor, kyselinu tiez zhodil rychlo. Zatial velke bobule a strapce neboli, velmi chutil osam a srsnom.nedovisel az do mrazov, musel som ho pozbierat skor. Takze nemam vyskusane ako dlho vydrzi lezat.

Turčianska kotlina, 424 m.n.m. rovina, štrkovitá pôda s vrstvou ornice, voda v 3m (bývalé riečište), 60 koreňov.

vader
Aktivní člen
Kraj: Kosice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

jujto píše:
09 led 2023, 02:56
Zdravim,
tohto roku signalna uroda, hustejsia duzina, je z nej dobra susena produkcia, len semienka sa musia davat pred susenim prec. Dobre nabral cukor, kyselinu tiez zhodil rychlo. Zatial velke bobule a strapce neboli, velmi chutil osam a srsnom.nedovisel az do mrazov, musel som ho pozbierat skor. Takze nemam vyskusane ako dlho vydrzi lezat.

Ahoj a chutovo je ako na tom ? ma nejaku chut alebo len ako voda? Odolsnot by mala byt dobra.

• Bajkonour 2x, Senator Pavlovskeho , Senator Burdaka , Alexa Voronjuk 4x , Valjok 2x , Cimus 3x , Ladannyj-2 , Vernisaz(Kriulya) 2x , Blondinka 2x , Darja 2x , Arni 2x , Muscat Joanna 2x , Krasavcik 3x , Marija 4x , Vanilla 2x , Lara , Vasilkovskij , Virastyuk 2x , Carbon , Zolotce , Slava Ukrainy , Mogucij
  • Grand Prix , Darja , Krasavcik , Slava Ukraine , Vanilla
  • Košice-Okolie, 330 mnm.

jujto
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jujto »

Nie je vodnaty, pri suseni zostalo aj dost duziny v hrozienkach. Je to harmonia, ale sladkou vodou by som to nenazval. NIeco slabo ovocne, napriklad slivky/lekvar tam mohli byt. Ak ma pamat spred dvoch rokov neklame. Hrozienka sa s kupovanymi nedaju porovnat. Zmaskrti ich aj moja draha a ta na ovocie moc neni (ale je na sladke, takze neodola  :-) ). Teda presnejsie uz zmaskrtila. :-)
Ak mam pravdu povedat, mne viac zhrozienkovany reze Syndikat. Ked sa vystihne okamih, ze uz ma cukor, ale este tam je trocha kyselinky, v hrozienkach, tak to po ususeni velmi dobre kontrastuje. A ma dost hustu duzinu. Ale aj nedostatky pri pestovani. Ale to je do inej diskusie.

Turčianska kotlina, 424 m.n.m. rovina, štrkovitá pôda s vrstvou ornice, voda v 3m (bývalé riečište), 60 koreňov.

Odpovědět

Zpět na „Semenné“