Parížske tajomstvá, raná ?, černá, harmonická, bezsemenná I., odolnost ?, -21°C
-
- Aktivní člen
- Kraj: Trnavský, Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Parížske tajomstvá, raná ?, černá, harmonická, bezsemenná I., odolnost ?, -21°C
Synonyma: Паризькі (Парижські) таємниці, Paris secrets
Barva: černá
Původ: ?, některé zdroje uvádejí USA
Charakteristika odrůdy:
Růst: podľa Dmitra Tkačenka spočiatku slabý ale neskôr je silný, tak ako uvádzajú aj iné zdroje
Doba zrání: raná ?
Květ: ?
Hrozen a bobule: Hrozny 600-900 g, ne husté, Bobule kulato-oválneho tvaru a černé barvy mají masitou dužinu s harmonickou chutí. Bobule mají hmotnost údajně 8-10 g ale v skutečnosti se zdá, že mají jenom do 5 g a I. kategorii bezsemennosti, to znamená, že pokud se rudimenty vyskytují, jsou velmi malé.
Vyzrávání výhonů: dobré
Počet hroznů na výhon: 2
Zatížení, řez: ?
Odolnost k mrazu: zkouší se, předpokladá se, že -21°C by měla vydržet.
Odolnost k chorobám: zkouší se
O tejto odrode sú na nete rôzne, niekedy protichodné informácie, niekde sa uvádza, že odroda trpí nízkou plodnosťou a preto bola z kolekcie vyradená a jej zretie nie je skoré ale stredné, preto ak má niekto viac informácií, budem rád ak ich doplní.
Zdroj informácií:
https://rateofplants.info/product/paris-secrets/
https://www.vinogradnic.ru/sazhency/uda ... kie-tajny/
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=UvvpuJJ_c-k
https://www.youtube.com/watch?v=yl7kUkJaVCc v tomto videu je od času 17:40 a skutočne sa javí, že má nízku plodnosť
vo videu s veľkým prehľadom odrôd od Dmitra Tkačenka, ktoré už zverejňoval Mevik je táto odroda v čase cca 22:40 https://www.youtube.com/watch?v=sa1CFCdpfIY
Barva: černá
Původ: ?, některé zdroje uvádejí USA
Charakteristika odrůdy:
Růst: podľa Dmitra Tkačenka spočiatku slabý ale neskôr je silný, tak ako uvádzajú aj iné zdroje
Doba zrání: raná ?
Květ: ?
Hrozen a bobule: Hrozny 600-900 g, ne husté, Bobule kulato-oválneho tvaru a černé barvy mají masitou dužinu s harmonickou chutí. Bobule mají hmotnost údajně 8-10 g ale v skutečnosti se zdá, že mají jenom do 5 g a I. kategorii bezsemennosti, to znamená, že pokud se rudimenty vyskytují, jsou velmi malé.
Vyzrávání výhonů: dobré
Počet hroznů na výhon: 2
Zatížení, řez: ?
Odolnost k mrazu: zkouší se, předpokladá se, že -21°C by měla vydržet.
Odolnost k chorobám: zkouší se
O tejto odrode sú na nete rôzne, niekedy protichodné informácie, niekde sa uvádza, že odroda trpí nízkou plodnosťou a preto bola z kolekcie vyradená a jej zretie nie je skoré ale stredné, preto ak má niekto viac informácií, budem rád ak ich doplní.
Zdroj informácií:
https://rateofplants.info/product/paris-secrets/
https://www.vinogradnic.ru/sazhency/uda ... kie-tajny/
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=UvvpuJJ_c-k
https://www.youtube.com/watch?v=yl7kUkJaVCc v tomto videu je od času 17:40 a skutočne sa javí, že má nízku plodnosť
vo videu s veľkým prehľadom odrôd od Dmitra Tkačenka, ktoré už zverejňoval Mevik je táto odroda v čase cca 22:40 https://www.youtube.com/watch?v=sa1CFCdpfIY
blízko Piešťan,160 mnm
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd
cez zimu 2024/2025 sa to znovu trochu zvrhlo a jar budem začínať so 73 odrodami (48 bezsemenných)
vysnívaný cieľ: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd
cez zimu 2024/2025 sa to znovu trochu zvrhlo a jar budem začínať so 73 odrodami (48 bezsemenných)
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Re: Parížske tajomstvá, raná ?, černá, harmonická, bezsemenná I., odolnost ?, -21°C
Marek, Tebe a Mišovi/haco/, by som dal do rúk len odrody, s geneticky zakódovanou malou plodnosťou.... , aby ste sa dostali na bežnú úrodu
. Ak sa mi tento rok nevydarí Koktejl, tal ho vykopem a pošlem k Tebe na prevýchovu...

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,
-
- Aktivní člen
- Kraj: Trnavský, Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Parížske tajomstvá, raná ?, černá, harmonická, bezsemenná I., odolnost ?, -21°C
Myslíš tak ako napríklad Adler 
viewtopic.php?f=9&t=34&start=50
Už sa ma jeden člen fóra pýtal cez SZ ako je to možné, že niektoré odrody sú u mňa tak plodné. Nuž to keby som vedel.
Ale asi to bude súhrn viacerých faktorov. Pri výsadbe si dávam skutočne záležať na tom, aby jama bola dostatočne veľká s dostatkom živín a pre korene ľahko priechodná. Zvyšok sú už asi len dobré lokálne podmienky, v suchu do konca júla pravidelná závlaha, dobrý zdravotný stav a neviem či pomáha aj to, že cez zimu pravidelne hnojím popolom z dreva. Myslím si, že rovnako sa staráš aj ty a tiež sa veru nemáš pri úrode za čo hanbiť.
Ten skutočný dôvod, prečo máme obaja tak dobrú úrodu, lebo polievame vinič slzami jednorožca, sem ale radšej nebudeme verejne písať

viewtopic.php?f=9&t=34&start=50
Už sa ma jeden člen fóra pýtal cez SZ ako je to možné, že niektoré odrody sú u mňa tak plodné. Nuž to keby som vedel.
Ale asi to bude súhrn viacerých faktorov. Pri výsadbe si dávam skutočne záležať na tom, aby jama bola dostatočne veľká s dostatkom živín a pre korene ľahko priechodná. Zvyšok sú už asi len dobré lokálne podmienky, v suchu do konca júla pravidelná závlaha, dobrý zdravotný stav a neviem či pomáha aj to, že cez zimu pravidelne hnojím popolom z dreva. Myslím si, že rovnako sa staráš aj ty a tiež sa veru nemáš pri úrode za čo hanbiť.
Ten skutočný dôvod, prečo máme obaja tak dobrú úrodu, lebo polievame vinič slzami jednorožca, sem ale radšej nebudeme verejne písať

blízko Piešťan,160 mnm
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
....tak, čo obsahujú slzy jednorožca je tajomstvo, ale popol má aj fosfor, aj draslík a vápnik. Hlavne aby sme boli takí veselí aj v lete 
už aby bol máj

už aby bol máj

-
- Aktivní člen
- Kraj: Bavaria(Germany)
- Kontaktovat uživatele:
Midnight Beauty(Sugra13) od Sun World z USA?
https://youtu.be/cmBlvLbspJE?feature=shared
https://youtu.be/cmBlvLbspJE?feature=shared
Německo, Bavorsko (pohraniční oblast s ČR), 320mnm
---
Omluvte případné chyby v mých příspěvcích. Potřebuji použít překladač, abych mohl psát na toto fórum.
---
Omluvte případné chyby v mých příspěvcích. Potřebuji použít překladač, abych mohl psát na toto fórum.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Středočeský
- Kontaktovat uživatele:
Máš zkušenosti s touto odrůdou, Georg?
Severní hranice Prahy, rovina na kopci 300 mnm. Barvy: plodí, ještě neplodí, zrušeno
Odrůdy: Adler, Arni, Augustovskij, Cimus, Dubovskij Rozovij, Galahad, Garold, Geliodor, Gran Pri, Chrupka Bílá, Chrust, Jupiter, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus, Zolotce
Odrůdy: Adler, Arni, Augustovskij, Cimus, Dubovskij Rozovij, Galahad, Garold, Geliodor, Gran Pri, Chrupka Bílá, Chrust, Jupiter, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus, Zolotce
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Bohous, ne. Nechci vysazovat další americkou révu, protože žádná z nich nemá dobrou odolnost vůči houbám.
Američané tomu nepřikládají žádný význam.
Mým cílem je omezit stávající odrůdy a vysazovat pouze výjimečné odrůdy nebo odrůdy s dobrou odolností.Tato odrůda nevypadá jako Avatar a nemá chuť odrůdy Ratatuj. A odolnost vůči houbám by měla být podobná. Takže pro mě nemá žádnou přidanou hodnotu.
V současné době už také nemám místo pro nové rostliny. Kromě toho je všechno pořád práce
Mým cílem je omezit stávající odrůdy a vysazovat pouze výjimečné odrůdy nebo odrůdy s dobrou odolností.Tato odrůda nevypadá jako Avatar a nemá chuť odrůdy Ratatuj. A odolnost vůči houbám by měla být podobná. Takže pro mě nemá žádnou přidanou hodnotu.
V současné době už také nemám místo pro nové rostliny. Kromě toho je všechno pořád práce

---
---
- vader
- Aktivní člen
- Kraj: Kosice-okolie
- Kontaktovat uživatele:
- Košice-Okolie, 330 mnm.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Středočeský
- Kontaktovat uživatele:
Georg, já mám 3 americké odrůdy, Venus, Vanessa a Muscat Blue, jsou to moje nejstarší keře, asi 15 let staré. Připadají mi dosti odolné proti chorobám, alespoň u mě. Mají samozřejmě svoje vady a nejsou tak atraktivní, ale nežli jsem začal pěstovat velkoplodé ukrajinské odrůdy tak jsem vůbec chemii používat nemusel. Které odrůdy ty považuješ za odolné? Fotografie s tvými pěstitelskými úspěchy jsem musel obdivovat.Georg píše: ↑17 led 2025, 14:14Bohous, ne. Nechci vysazovat další americkou révu, protože žádná z nich nemá dobrou odolnost vůči houbám.
Severní hranice Prahy, rovina na kopci 300 mnm. Barvy: plodí, ještě neplodí, zrušeno
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
...len to šľachtenie starších amerických odrôd, bolo trochu inak zamerané. Čítal som kedysi zadania, ktoré boli zamerané na šľachrenie do okrajových oblastí v USA. Univerzity of Arkansas vyprodukovalo aj Jupiter, Saturn, Neptun....
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Americkými odrůdami jsem měl na mysli novější odrůdy, které jsou šlechtěny především v Kalifornii známými instituty, jako jsou IFG, GVC (ARRA grapes) atd.Bohous píše: ↑17 led 2025, 17:38Georg, já mám 3 americké odrůdy, Venus, Vanessa a Muscat Blue, jsou to moje nejstarší keře, asi 15 let staré. Připadají mi dosti odolné proti chorobám, alespoň u mě. Mají samozřejmě svoje vady a nejsou tak atraktivní, ale nežli jsem začal pěstovat velkoplodé ukrajinské odrůdy tak jsem vůbec chemii používat nemusel. Které odrůdy ty považuješ za odolné? Fotografie s tvými pěstitelskými úspěchy jsem musel obdivovat.
Muscat Bleu pochází ze Švýcarska a Vanessa z Kanady.
Žádnou z těchto odrůd již nemám, protože všechny mají velké nevýhody (malé bobule, velká semena, nízký výnos, silný růst atd.).
Neexistují žádné skutečné, zcela rezistentní odrůdy. Ale jak jsem řekl, nechci už ztrácet čas s průměrnými odrůdami a snižovat své současné zásoby révy.
Méně odolné odrůdy musí být pro mě něčím výjimečné, např. mít velmi dobrou chuť nebo obzvlášť krásný vzhled.
Mým cílem je v budoucnu stříkat proti peronospoře pouze jednou nebo vůbec. Je tedy velmi pravděpodobné, že Halloween bude muset pro mě také skončit.
Jinak mám modré bezsemenné odrůdy Jutal, Ivanka, Skaska, Avatar, Emma,... Klubnicnij je také prakticky bezsemenný (a zatím byl pro mě relativně bezproblémový se dvěma postřiky - uvidíme, jak to bude vypadat, až se omezím na jeden postřik).
---
---
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Georg, ono to dosť závisí od počasia. Ja som proti pernospóre 5 rokov nestriekal, trápila ma vždy múčnatka. Posledné tri roky už je dosť peronospóry, obavy však mám najmä z antraknózy, takže meď v nejakej podobe určite aspoň raz ročne použijem.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Podle posledních zjištění se nezdá, že by se jednalo o odrůdu Midnight Beauty, ale o IFG08 (Sweet Enchantment).
---
---
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
V hodnotení IFG 08, poukazujú na hrubšiu šupku a niekedy sa vyskytujúcu trpkosť. V hodnotení chutnosti má 4* z 5. Treba skúsiť vypestovať, ochutnať plne zrelú v lokálnych podmienkach.