Ananasnyj rannij - raná, bílá, ananasová, semenná, odolnost 2, -27°C
Napsal: 13 úno 2020, 19:04
Synonyma: Ананасный ранний
Barva: bílá
Původ: Odrůda neznámého původu, udává se, že by měla pocházet z Francie nebo Belgie
Charakteristika odrůdy:
Listy: velké, celokrajné, ze spodní strany s trichomy
Růst: střední
Doba zrání: raná, druhá polovina srpna
Typ květu: oboupohlavní
Hrozen a bobule: Hrozny střední velikosti, 200-230 g, bobule okrouhlé, středně velké s hmotností 2,1 až 2,3 g. Barva bobulí je jantarově žlutá. Dužnína šťavnatá, ale není sliznatá. Chuť je neobyčejná, ananasově isabelová, v pozdější době se v chuti objevují karamelové tóny. Hrozny mohou dlouho viset na keřích. Dá se použít jak na přímý konzum, tak na výrobu vína nebo moštu.
Počet hroznů na letorost: 1,4-1,6
Obsah cukrů a kyselin: cukernatost do 34 g/100 ml , obash kyselin nízký – 3,5-5 g/l
Řez: maximálně na keř 30- 40 oček, tažně je možné řezat na tři až čtyři očka
Vyzrávání réví: velmi dobré
Odolnost k chorobám: zvýšená, většinou houbovými chorobami netrpí
Odolnost k mrazu: – 27 °C
Zakořeňování řízků: velmi dobré
Odkazy: Popis odrůdy na stránce vinograd.info
Poznámky: Podle popisu je vhodná pro pergoly.
Nezaměňovat s odrůdou Ananasnyj, která zraje v našich podmínkách pozdě (konec září), ale na druhou stranu má větší hrozny a bobule.
Barva: bílá
Původ: Odrůda neznámého původu, udává se, že by měla pocházet z Francie nebo Belgie
Charakteristika odrůdy:
Listy: velké, celokrajné, ze spodní strany s trichomy
Růst: střední
Doba zrání: raná, druhá polovina srpna
Typ květu: oboupohlavní
Hrozen a bobule: Hrozny střední velikosti, 200-230 g, bobule okrouhlé, středně velké s hmotností 2,1 až 2,3 g. Barva bobulí je jantarově žlutá. Dužnína šťavnatá, ale není sliznatá. Chuť je neobyčejná, ananasově isabelová, v pozdější době se v chuti objevují karamelové tóny. Hrozny mohou dlouho viset na keřích. Dá se použít jak na přímý konzum, tak na výrobu vína nebo moštu.
Počet hroznů na letorost: 1,4-1,6
Obsah cukrů a kyselin: cukernatost do 34 g/100 ml , obash kyselin nízký – 3,5-5 g/l
Řez: maximálně na keř 30- 40 oček, tažně je možné řezat na tři až čtyři očka
Vyzrávání réví: velmi dobré
Odolnost k chorobám: zvýšená, většinou houbovými chorobami netrpí
Odolnost k mrazu: – 27 °C
Zakořeňování řízků: velmi dobré
Odkazy: Popis odrůdy na stránce vinograd.info
Poznámky: Podle popisu je vhodná pro pergoly.
Nezaměňovat s odrůdou Ananasnyj, která zraje v našich podmínkách pozdě (konec září), ale na druhou stranu má větší hrozny a bobule.