Zřejmě to bude jenom věc názoru a zkušeností a to mě právě zajímá Pokud chci pěstovat révu stolní odrůdu jenom pro pár hroznů, pro radost z hezké rostliny a zelené plochy, budu splňovat podmínky osluněného místa, bez velkého průvanu a jsem schopen jí vymezit místo na pravo i levo okolo 3m a dostatečnou péči - JAKÝ BY BYL NEJVHODNĚJŠÍ ŘEZ- Jedná se o odrůdu CIMUS .Tak aby to bylo pro rostlinu přirozené, nenásilné ku spokojenosti jak rostliny tak pěstitele. Tak jak někdo někde napsal s vinnou révou je možné si hrát. Děkuji za názory, rady, doporzčení.
Jaký zvolit řez révy ?
-
- Kraj: Ústecký Louny
- Kontaktovat uživatele:
-
- Aktivní člen
- Kraj: Strakaté Onice, Prácheňský kr.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký zvolit řez révy ?
Tak já začnu z obecného pohledu a poněkud kacířsky. On totiž jakýkoli řez je pro rostlinu nepřirozený a násilný. S tím je nutno k řezu přistupovat. Řez provádíme jen proto, že si potřebujeme rostlinu a její produkt přizpůsobit vlastním (sobeckým) potřebám. Takže je vhodné se při řezu snažit, aby byl pro rostlinu drastický pokud možno co nejméně.VADIMIRVINLAND píše: ↑10 srp 2022, 10:53... aby to bylo pro rostlinu přirozené, nenásilné ku spokojenosti jak rostliny tak pěstitele. ...
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vadimirvinland, rez rastlín je veľmi dôležitý pre kvalitnú a zdravú úrodu a myslím si, že pre vinič to platí 100x. Ako bolo písané inde, vinič je liana, takže tvar dokážeme značne ovplyvniť. Priestoru máš dosť, takže si môžeš dovoliť dvojramenný vodorovný kordón na kmienku 1-1,2 m. Urobíš si dobrú zásobu starého dreva. Cimus rastie ako z vody.VADIMIRVINLAND píše: ↑10 srp 2022, 10:53Zřejmě to bude jenom věc názoru a zkušeností a to mě právě zajímá Pokud chci pěstovat révu stolní odrůdu jenom pro pár hroznů, pro radost z hezké rostliny a zelené plochy, budu splňovat podmínky osluněného místa, bez velkého průvanu a jsem schopen jí vymezit místo na pravo i levo okolo 3m a dostatečnou péči - JAKÝ BY BYL NEJVHODNĚJŠÍ ŘEZ- Jedná se o odrůdu CIMUS .Tak aby to bylo pro rostlinu přirozené, nenásilné ku spokojenosti jak rostliny tak pěstitele. Tak jak někdo někde napsal s vinnou révou je možné si hrát. Děkuji za názory, rady, doporzčení.
Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,
-
- Kraj: Ústecký Louny
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Lubo, děkuji za rady, potřebuji je jako sůl. DíkyLubo píše: ↑10 srp 2022, 17:48Zdravím Vadimirvinland, rez rastlín je veľmi dôležitý pre kvalitnú a zdravú úrodu a myslím si, že pre vinič to platí 100x. Ako bolo písané inde, vinič je liana, takže tvar dokážeme značne ovplyvniť. Priestoru máš dosť, takže si môžeš dovoliť dvojramenný vodorovný kordón na kmienku 1-1,2 m. Urobíš si dobrú zásobu starého dreva. Cimus rastie ako z vody.