Ockovanie a preštepovanie viniča

Fórum o všem co se týká tohoto způsobu množení
Odpovědět
Mirek
Aktivní člen
Kraj: Jihomoravský
Kontaktovat uživatele:

Re: Ockovanie a preštepovanie viniča

Příspěvek od Mirek »

Dzordzik píše:
22 čer 2025, 21:39
U mě se roubování 2 různých odrůd na bujně rostoucí keř Poslanniku nepodařilo. Oba rouby zaschly i přes důkladné omotání a přistínění. Jestli na to má, nebo nemá vliv ponechání jednoho výhonu původní odrůdy s květem, to netuším.
Dnes jsem vykopal kořen Poslannika, který neustále obrážel ze země, ale ani jeden z roubů Malšik s palčik se neujal. Stejná situace nastala i s roubováním na Galanth. Vyryl jsem díru na pravokořenou sazenici M s p a v hloubce "na rýč" byla zemina krásně vlhká i bez dešťů.

Obrázek Obrázek Obrázek

Ondra
Aktivní člen
Kraj: JM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra »

Chatgpt:

...Děkuji za upřesnění – tedy otázka zní, zda smáčet řezné rány při roubování dešťovou vodou, a zda přínos rehydratace převáží riziko kontaminace. 
 --- 
✅ Smáčet řezné rány před roubováním – proč se to vůbec dělá? 
Cíl: rehydratace pletiv a zamezení zavzdušnění cévních svazků (xylému) Obvykle se používá čistá voda, ideálně převařená nebo destilovaná. 
Někdy se přidává fytohormon nebo antiseptikum (např. peroxid vodíku, KMnO₄ ve stopovém množství) 
--- 
⚠️ Dešťová voda – rizika při smáčení řezné rány
Problém: dešťová voda není sterilní, a to i když vypadá čistě.

Rizika zahrnují: 
Spory hub a plísní – např. Botrytis cinerea, Fusarium, Phaeoacremonium. 

Bakterie – např. Pseudomonas syringae (může způsobit rakovinu révy), Erwinia.

Pokud voda stála v nádobě nebo stékala po površích, riziko kontaminace výrazně roste  

➡️ Řezná rána je otevřená vstupní brána pro infekci. 

--- 

⚖️ Závěr: Smáčet ránu dešťovou vodou ano nebo ne?

Otázky:

1) Je dešťová voda vhodná k namáčení řezných ran při roubování?
❌ Není doporučeno, riziko biologické kontaminace převyšuje přínos.

2) Je rehydratace důležitá?
✅ Ano, ale raději použij převařenou, odstátou nebo destilovanou vodu.

3) Pokud mám jen dešťovou vodu?
✅ Možno použít jen v nouzi, ale převařit ji a nechat vychladnout.

--- 

✅ Doporučený postup při roubování révy: 
1. Roub i podnož nemáčet v dešťové vodě bez ošetření. 
2. Pokud je potřeba rehydratace: Použij převařenou a zchladlou vodu (ideálně dešťovou, ale převařenou)
Nebo použij pitnou vodu z kohoutku, odstátou aspoň 24 hodin (chlór se odpaří) 
3. Po smáčení řez co nejdříve spojit a zaizolovat (vosk, páska) 
4. Pokud se bojíš infekce, můžeš použít jemný roztok peroxidu vodíku (3% zředěný 1:10) na rychlé opláchnutí řezných ploch.

Reliance (M-j-bs-3), Centurion (M-h-bs-2), Chrupka bílá (B-h-s-4), Muškát-bílý "no-name"(B-m-s-4), Teréz->(Reliance) (B/R-h-s-4), Prim (B-m-s-3), Hamburský muškát (M-m-s-4)
Ještě neplodí: Afuz Ali/Bolgar (B-h-s-?), Late Rizamat->(Reliance) (M-h-s-4), Arkadia (B-h-s-3,5) Regent (M-h-s-3), Muscat Bleu (M-m-s-3), Vostorg (B-h-s-2,5), Talisman•(B-h-s-2), Attika (M-h-bs-3), Elma (R-h-bs-4), Perleta (B-m-bs-4).
(v květináči- výsadba asi až jaro 2026)
Cimus 6x (B-m-bs-2), Somerset Seedless (R-j-bs-2), Einset Seedless (R-j-bs-3), Džin (R-m-bs-4), Jutal (M-h-bs-2), Dubljanskij (B-m-s-2), Cardinal (R-h-s-?), Krasavčik•(B-m-s-3)
Uvažuji o:
Semenné: Darja (B-m-s-3), Arni (B-m-s-2,5), Valjok (B-m-s-2,5), Garold (B-m-s-2,5), Gran pri (R-m-s-2), Rozmus (R-m-s-2,5) Kreščenskij (R-h-s-2,5), Ajvaz (M-m-s-2), Efiop (M-h-s-3)
Bezsemenné: Lord (M-h-bs-2,5), Ivanka (M-h-bs-3), Jupiter USA (M-m-bs-3,5), Kraseň (M-o-bs-2.5–3), Venus (M-o-bs-3)

Marek1970
Aktivní člen
Kraj: Trnavský, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek1970 »

Tak nakoniec sa zdá, že okrem jedinej odrody u ktorej ešte nie je jasné či sa ujala (má ju však kamarát, takže ak sa neujme tragédia sa nestane), tak každá z trinástich noviniek ktoré som vrúbľoval sa ujala. Zvyšné novinky som zakoreňoval a čakajú zväčša v kvetináčoch na uvoľnenie miesta. Absolútne najlepšia úspešnosť na úrovni takmer 100 % bola na koreňoch, ktoré som komplet prevrúbľovával ale podarilo sa niečo prevrúbľovať aj čiastočne s ponechaním časti starých výhonov a úrody. Niektoré vrúble sú aj so súkvetím a tesne pred rozkvitnutím, takže ak priebeh počasia dovolí bude z niektorých aj signálka aspoň na potvrdenie pravosti.

Přílohy
20250624_073735.jpg

blízko Piešťan,160 mnm
Stav na jar 2025: po redukcii pestujem celkovo ešte 73 odrôd z toho 48 bezsemenných.
Cieľ do budúcnosti: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd.

mafa
Kraj: Presovsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafa »

✅ Doporučený postup při roubování révy: 
1. Roub i podnož nemáčet v dešťové vodě bez ošetření. 
2. Pokud je potřeba rehydratace: Použij převařenou a zchladlou vodu (ideálně dešťovou, ale převařenou)
Nebo použij pitnou vodu z kohoutku, odstátou aspoň 24 hodin (chlór se odpaří) 
3. Po smáčení řez co nejdříve spojit a zaizolovat (vosk, páska) 
4. Pokud se bojíš infekce, můžeš použít jemný roztok peroxidu vodíku (3% zředěný 1:10) na rychlé opláchnutí řezných ploch.

minulý rok som si na to dával pozor, ale tento rok beriem dažďovú  vodu zo suda ktorá sa tam mení podľa aktuálnych zrážok, a nezaznamenal som oproti minulému roku zhoršenie úspešnosti 

Poprad 700 mnm.

Adrinalin, Akvarel, Akcent, Alex k-m, Alexander Lukasenko, Alinka, Anna German, Avatar, Avtograf Kalugina, Azov k-m, Bananas, Barbi, Baronessa (Burdak), Baronessan (Kalugin), Basanti, Basardi, Bravissimo k-m, Brjunetka, Cimus k-m, Cornyj Joker, Dikij Angel, Dneprovsky Suvenir, Don Juan, Dynka, Etyud, Extrim, Fantazer, Fres Muskat, Heliodor k-m, Iriska k-m, Jamajka, Javelin k-m, Joker, Jupiter k-m, Kataleja, Klubnicnyj, Korol Vkusa, Krasa Dnepra, Krasnaja Roza, Krasnaja Sapocka, Keasnyj Princ, Krivbas, Kupidon, Kuzmic, Kvartet, Kvint, Manila, Medeja, Mozajka k-m, Muza, Nirvana k-m, Oskar, Padarok Dnepru, Pamjati Smelova, Plombir Krasnyj, Red King, Rozovyj Palcik, Slava Ukrajine, Sakira, Solncedar, Solncejar, Selkovicnyj, Sikida k-m, Terra, Tor, Valjok, Vasilok, Veles, Vernisaz biela, Visna, Vzlot, Zagatka Kalugina, Zoltaja reka,
plodia

Georg
Aktivní člen
Kraj: Bavaria(Germany)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg »

Marek1970 píše:
24 čer 2025, 08:38
Tak nakoniec sa zdá, že okrem jedinej odrody u ktorej ešte nie je jasné či sa ujala (má ju však kamarát, takže ak sa neujme tragédia sa nestane), tak každá z trinástich noviniek ktoré som vrúbľoval sa ujala. Zvyšné novinky som zakoreňoval a čakajú zväčša v kvetináčoch na uvoľnenie miesta. Absolútne najlepšia úspešnosť na úrovni takmer 100 % bola na koreňoch, ktoré som komplet prevrúbľovával ale podarilo sa niečo prevrúbľovať aj čiastočne s ponechaním časti starých výhonov a úrody. Niektoré vrúble sú aj so súkvetím a tesne pred rozkvitnutím, takže ak priebeh počasia dovolí bude z niektorých aj signálka aspoň na potvrdenie pravosti.

To je skvělý výsledek, Marek. Moje letošní úspěšnost roubování se pohybuje kolem 70 % u roubování hnědá na zelenou a 100 % u roubování zelená na zelenou.

Německo, Bavorsko (pohraniční oblast s ČR), 320mnm
---
Omluvte případné chyby v mých příspěvcích. Potřebuji použít překladač, abych mohl psát na toto fórum.

Bohous
Aktivní člen
Kraj: Středočeský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bohous »

Úspěšnost roubování u mě je letos nula. Révu jsem přeroubovával Č-Z koncem května a zač. června, použil jsem roubovací kleště omega a roubování do rozštěpu, celkem 5 roubů, zdály se dobře uchované. Téměř okamžitě vyjely, což nebývá dobře. Pak se zastavily a konec. Nejlépe dopadl roub do rozštěpu, ale nejspíš také skončil. Možná jsem ponechal příliš mnoho výhonů z původní odrůdy, které berou keři sílu. Na okraj -nezdařilo se ani přiroubování lísek dalšími odrůdami (kvůli opylení) ani angrešt za zelena. Takový totální neúspěch, to se mi ještě nikdy nestalo. Jen roubování melounů, paprik a rajských dopadlo velmi úspěšně, prakticky 100%.

Severní hranice Prahy, rovina na kopci 300 mnm. Barvy: plodí, ještě neplodí, zrušeno

Odrůdy: Adler, Arni, Augustovskij, Cimus, Dubovskij Rozovij, Galahad, Garold, Geliodor, Gran Pri, Chrupka Bílá, Chrust, Jupiter, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus, Zolotce

matkoo
Aktivní člen
Kraj: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matkoo »

U mna sa zatial veci vyvijaju dobre, i ked pokazit sa moze este vselico. 
Cervenym som vyznacil neuspesne stepenie do razstepu, zltym su dva vruble Arni "cierne do zeleneho" - tie mi robia radost.
A modrym je ponechany jeden letorast pôvodného Galahadu, ak by sa nieco stalo, nech mam niekde na tom kriku buduci rok "zelene".
Martin
c2z arni small.jpg

(ano ano, viem ze to tam mam zanedbane)

Plodi: Vostorg, Gordej, Ruslan, Elma, Pannónia Kincse, Souvenir, Arkadia, Aladdin, Veles, Rošfor, Beloje čudo, Cimus, Šarada UA, Skazka, Anita
Este neplodi: Zolotce, Tajna monacha, Valjok, Dyňka
Zrusene: Izabella, Nero, Pamjati Dombkovskoj, Galahad (prestepeny na Arni)

Newmi
Aktivní člen
Kraj: Olomoucký
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Newmi »

IMG20250703200054.jpg
IMG20250703195716.jpg

IMG20250703195803.jpg
Letos jsem preroubovaval 3 kere. U dvou z nich uspesne. Takze jsem to letos asi nechtene udelal spravne 😄 Kazdopadne u jednoho roubovani to vyrasilo z puvodnich ocek a dlouho se to drzeno na par cm. Za posledni tri tydny uz to narostlo na 1,5 metru. U druheho roubovani puvodni ocka zaschla, avsak nasledne vyrasila ze zaloznich a uz ma vyhon 40 cm. A to uz jsem to chtel vykopat. Takze cekat, cekat a cekat. Prikladam foto, jak jsem se s tim piplal pro tento vysledek.

Odrůdy: Adler 6x, Aivaz 3x, Arni, Cimus 2x, Darja 2x, Galahad, Gran Pri 2x, Chottabyč 2x, Ivanka 2x, Jutal 2x, Katalonia, Kišmiš Nachodka, Klubničnyj 2x, Kreščenskij 3x, Nazarij 3x, Nimrak, Onyx, Rošfor, Rozmus 2x, Skazka 4x, Supernova, Valjok 2x, Vostorg 2x, Zolotce 2x, Prim, Muscat Bleu, Ljolik, Krasavčik, Džina, Caesar, Deja, Furor, Gajane, Rafinad, Polonez 50, Fudži Minori, Sacharnie Kapli, Bravissimo, SX 02

Zrušené odrůdy: Picurca, , Suffolk Red, Moldova, Ananasnyj, BV-18-109, Muscat Italia, Nero, Regina, Krystal, Bogema, Jalovenskyj Ustojčivyj,

Mirek
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Dnes mi dorazily zelené řízky odrůdy Halloween, a tak jsem je byl ve vinohrádku naroubovat, dokud jsou čerstvé. Stihl jsem jen tři keře, protože mne vyhnal další slejvák. Část jich dám zakořenit a zítra zkusím naroubovat další, opět zelené do zeleného.

Obrázek Obrázek Obrázek

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Mirek píše:
08 črc 2025, 17:08
Dnes mi dorazily zelené řízky odrůdy Halloween, a tak jsem je byl ve vinohrádku naroubovat, dokud jsou čerstvé. Stihl jsem jen tři keře, protože mne vyhnal další slejvák. Část jich dám zakořenit a zítra zkusím naroubovat další, opět zelené do zeleného.

Obrázek Obrázek Obrázek

Kdybys řekl, že jej chceš, mohl sis ke me přijet vykopat 3l sazenici. Chci se jej v každém případě zbavit.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Bela, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, George, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljolik, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nadia, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Vanka, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, Dyňka, Galahad, Geliodor, Halloween, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Mirek
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Dzordzik píše:
08 črc 2025, 18:02
Kdybys řekl, že jej chceš, mohl sis ke me přijet vykopat 3l sazenici. Chci se jej v každém případě zbavit.

Díky, ale už mohu jen přeroubovávat.

Bred_ik
Guru fóra
Kraj: Olomoucký
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bred_ik »

Po letošních zkušenostech, kdy jsem poprvé rouboval dřevité řízky do zelených, už asi budu této metodě dávat přednost před vykopávání keřů, podobně jako Mirek.
Letos ale dopadlo výborně i moje očkování koncem dubna Fokkertovým způsobem (viz návod pana Řezáče). U toho mám letos díky absenci jarních mrazíků úspěšnost 100% (loni 20% právě kvůli mrazům).
Úspěšnost roubovaní dřevitých řízků letos odhaduji na 70-80%, což je naprosto dostačující, protože ve většině případů jsem na keř dával jeden až dva rouby.
Co se týká namáčení roubů, považuji výše zmíněné téze AI za nesmysl. Namáčím vždy jen v dešťové vodě ve vaně, do které mám svedené svody ze střechy a žádnou kontaminaci jsem nezaznamenal. Ať už u roubování nebo při zakořeňování.

mafa
Kraj: Presovsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafa »

Bred_ik píše:
08 črc 2025, 18:29
Po letošních zkušenostech, kdy jsem poprvé rouboval dřevité řízky do zelených, už asi budu této metodě dávat přednost před vykopávání keřů, 

preštiepovanie je dobré v oblastiach kde nehrozia silne mrazy,
10 mája sme tu mali okolo mínus päť, a všetko čo som neprikryl vymrzlo, a 90 percent z toho pustilo letorasty zo zeme, takže som sa dostal na pôvodnú odrodu,
preto radšej vykopávam a presádzam ak chcem vonku nejakú novú odrodu, 
ale aj napriek tomu som urobil asi sto stiepeni  :-D
  https://youtube.com/shorts/M3GzFksPfk8? ... ip2zl3JWuP

Poprad 700 mnm.

Adrinalin, Akvarel, Akcent, Alex k-m, Alexander Lukasenko, Alinka, Anna German, Avatar, Avtograf Kalugina, Azov k-m, Bananas, Barbi, Baronessa (Burdak), Baronessan (Kalugin), Basanti, Basardi, Bravissimo k-m, Brjunetka, Cimus k-m, Cornyj Joker, Dikij Angel, Dneprovsky Suvenir, Don Juan, Dynka, Etyud, Extrim, Fantazer, Fres Muskat, Heliodor k-m, Iriska k-m, Jamajka, Javelin k-m, Joker, Jupiter k-m, Kataleja, Klubnicnyj, Korol Vkusa, Krasa Dnepra, Krasnaja Roza, Krasnaja Sapocka, Keasnyj Princ, Krivbas, Kupidon, Kuzmic, Kvartet, Kvint, Manila, Medeja, Mozajka k-m, Muza, Nirvana k-m, Oskar, Padarok Dnepru, Pamjati Smelova, Plombir Krasnyj, Red King, Rozovyj Palcik, Slava Ukrajine, Sakira, Solncedar, Solncejar, Selkovicnyj, Sikida k-m, Terra, Tor, Valjok, Vasilok, Veles, Vernisaz biela, Visna, Vzlot, Zagatka Kalugina, Zoltaja reka,
plodia

Mirek
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Narouboval jsem předevčírem ještě několik jednoočkových řízků a včera zastínil rouby papírovými udělátky proti ... Proti čemu vlastně? Stínit proti něčemu co není téměř vidět?
Obrázek  Obrázek  Obrázek  Obrázek

Dzordzik
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Mirek píše:
11 črc 2025, 10:32
Narouboval jsem předevčírem ještě několik jednoočkových řízků a včera zastínil rouby papírovými udělátky proti ... Proti čemu vlastně? Stínit proti něčemu co není téměř vidět? 
Proti horku a vysušování roubů... Mevik doporučoval omotat a stínit alobalem.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Bela, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, George, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljolik, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nadia, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Vanka, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, Dyňka, Galahad, Geliodor, Halloween, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Mirek
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Dzordzik píše:
11 črc 2025, 11:50
Proti horku a vysušování roubů... Mevik doporučoval omotat a stínit alobalem.
JJ, vím o tom. Pro jistotu toho Tvého Hallowína ještě nevyhazuj ;-)

Dzordzik
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Mirek píše:
11 črc 2025, 12:31
JJ, vím o tom. Pro jistotu toho Tvého Hallowína ještě nevyhazuj ;-)
Nechceš se pro něj stavit rovnou?  :-D  Klidně Ti ho i vykopu, hlavně ať už je pryč :-)

Ondra
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra »

Update Reliance: po měsíci a půl od roubování nechybí moc a bude mi kvést... počítam asi jeden, max 2 tydny. 
Letorosty už jsou pak skoro na konci dratěnky.

Ps: přikladam i foto hroznů Reliance na mé mateční rostlině.
Přílohy
20250714_092405.jpg
20250714_092017.jpg
20250714_092317.jpg
Naposledy upravil(a) Ondra dne 14 črc 2025, 09:50, celkem upraveno 2 x.

Reliance (M-j-bs-3), Centurion (M-h-bs-2), Chrupka bílá (B-h-s-4), Muškát-bílý "no-name"(B-m-s-4), Teréz->(Reliance) (B/R-h-s-4), Prim (B-m-s-3), Hamburský muškát (M-m-s-4)
Ještě neplodí: Afuz Ali/Bolgar (B-h-s-?), Late Rizamat->(Reliance) (M-h-s-4), Arkadia (B-h-s-3,5) Regent (M-h-s-3), Muscat Bleu (M-m-s-3), Vostorg (B-h-s-2,5), Talisman•(B-h-s-2), Attika (M-h-bs-3), Elma (R-h-bs-4), Perleta (B-m-bs-4).
Cimus 6x (B-m-bs-2), Somerset Seedless (R-j-bs-2), Einset Seedless (R-j-bs-3), Džin (R-m-bs-4), Jutal (M-h-bs-2), Dubljanskij (B-m-s-2), Cardinal (R-h-s-?), Krasavčik•(B-m-s-3)
Uvažuji o:
Semenné: Darja (B-m-s-3), Arni (B-m-s-2,5), Valjok (B-m-s-2,5), Garold (B-m-s-2,5), Gran pri (R-m-s-2), Rozmus (R-m-s-2,5) Kreščenskij (R-h-s-2,5), Ajvaz (M-m-s-2), Efiop (M-h-s-3)
Bezsemenné: Lord (M-h-bs-2,5), Ivanka (M-h-bs-3), Jupiter USA (M-m-bs-3,5), Kraseň (M-o-bs-2.5–3), Venus (M-o-bs-3)

Ondra
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra »

A jestě Reliance ve skleniku. Tady to už je urychlené. 
Přílohy
20250714_091425.jpg

Uvažuji o:

Odpovědět

Zpět na „Přeštěpení na jinou odrůdu“