vzduch, vzduch, vzduch - jasne riesenie na zahnivajuce korene.Radovan píše: ↑09 čer 2022, 19:18Hej, hej. Sadenica na druhej foto je očividne prehnojená. Hnojivo skôr na list, alebo veľmi opatrne zálievkou. Nikdy nie cererit do kvetináča!!! (bohužiaľ sa mi to tiež stalo a tak to už celkom spoľahlivo poznám).
Vhodné sú plastové kontajnery s množstvom otvorov na spodku. Jedna diera na spodku kvetináča z pálenej hliny nestačí. Vzduch ku koreňom je základ.
Rovnako Rony písal, že dierky len napichal nožom. To nestačí. Aspoň 8 dier o priemere 1 cm. Vzduch, vzduch, vzduch. Osvedčili sa mi diery do boku kvetináča v jeho spodnej časti, nielen zo spodku.
Ja som sa vzdy cudoval, preco v plastovych kvetinacoch robia take obrovske diery, ze z nich zemina hodne vypadava...... Ja som tento priklad nechcel nasledovat - moja neskusena chyba. Rad posluchnem skusenejsich. Viaceri radili proti vypadavaniu pouzit jednoducho servitku/papier.
Ono to vsetko napohlad vyzera velmi jednoducho, ale ma to vela nastrah a uspech je v dodrzani dolezitych detailov.