Určitě není teď aktuální řešit, ale náhodou jsem na toto narazil a docela se mi líbilo, tohle mě nenapadlo nebo doposud neviděl jsem, takové stříšky proti kapající vodě z listů na hrozny na pergolách. Na podzim jsem dost hroznů na pergole ztratil zaplísněním tím, jak na ně kapalo. Dělal jste to někdy někdo nějak tak podobně? Předpokládám, že nejde o A4 papíru, ale o nějaký bílý plastový materiál.
Omlouvám se předem pokud jsem nevybral ideální škatulku fóra, nechť mě admin přesune vlákno jinam.
Video zde.
stříšky na hroznech jako ochrana proti vodě
-
- Kraj: Královéhradecký
- Kontaktovat uživatele:
- Dzordzik
- Administrátor fóra
- Kraj: Zlínský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: stříšky na hroznech jako ochrana proti vodě
kapající voda je jenom jeden z problémů, ten horší, v podstatě neřešitelný, je vysoká vzdušná vlhkost.
Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené
Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
-
- Aktivní člen
- Kraj: Moravskoslezský
- Kontaktovat uživatele:
Můžu potvrdit dnešní vysokou vlhkost vzduchu, nedá se s tím nic dělat, celý den mlha a déšť, hluboké bláto se sněhem, už aby bylo jaro.
neplodí: Bianca, plodí: Solaris, Muscaris, Regent, Dubljanskij, Prim, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Frankovka, Chardonnay.
-
- Kraj: Olomoucký
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušejte a budete moudřejší, Japonci jsou chytrý národ, ví proč to dělají.Petik píše: ↑13 úno 2023, 16:25Určitě není teď aktuální řešit, ale náhodou jsem na toto narazil a docela se mi líbilo, tohle mě nenapadlo nebo doposud neviděl jsem, takové stříšky proti kapající vodě z listů na hrozny na pergolách. Na podzim jsem dost hroznů na pergole ztratil zaplísněním tím, jak na ně kapalo. Dělal jste to někdy někdo nějak tak podobně? Předpokládám, že nejde o A4 papíru, ale o nějaký bílý plastový materiál. Clipboard01.jpg
Omlouvám se předem pokud jsem nevybral ideální škatulku fóra, nechť mě admin přesune vlákno jinam.
Video zde.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Jihočeský
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem rád když mi hrozny oschnou normálně,ještě se s...t s nějakejma stříškama a po každém větru je chodit upravovat,nehledě na velkou vzdušnou vlhkost která vleze i pod tu sříšku a pak k tomu nemůže ani kloudně vzduch aby to oschlo,to je asi tak za mně názor.
Révu pěstuji v Blatné 440m.n.m Odrůdy - Attika,Arni,Arkadia,Avatar,Beloe čudo,Bohema,
Čornyj palec,Čornyj Kristal, Ester,Etalon,Galahad,Gran Pri,Garold,Geliodor,Glenora,Izumlenie,Katalonia,Kripton,Kodrjanka,Livia,Muskat blue,Poslanik,Pleven Ustojčivyj,Rošfor,Rumba,Rembo,Regent,Senator Burdaka,Super extra,Somerset Seedles,Skazka,Šarada UA,Super Ljalja,Vostorg.
Čornyj palec,Čornyj Kristal, Ester,Etalon,Galahad,Gran Pri,Garold,Geliodor,Glenora,Izumlenie,Katalonia,Kripton,Kodrjanka,Livia,Muskat blue,Poslanik,Pleven Ustojčivyj,Rošfor,Rumba,Rembo,Regent,Senator Burdaka,Super extra,Somerset Seedles,Skazka,Šarada UA,Super Ljalja,Vostorg.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Nestini to slunko?kvuli horšímu zrani...
neplodí: Bianca, plodí: Solaris, Muscaris, Regent, Dubljanskij, Prim, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Frankovka, Chardonnay.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Jarek, myslím si, že priame slnko má skôr vplyv na farbu bobulí ako na ich chuť. Chuť vzniká najmä oslnením dostatočnej listovej plochy a pomerom starých a nových listov k počtu strapcov hrozna. To sú zatiaľ moje skúsenosti. Už som zahryzol do zelenej bobule sladkej ako med a žltučkej bobule kyslej ako fras . Takéto klobúčiky som videl aj na fotkách z Turecka, tam boli čierne.
Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Lubo, souhlas s listovou stenou, ale trošičku slunka by na hrozny melo dopadat, kvůli nemocem, at rychleji oschnou bobule.Lubo píše: ↑14 úno 2023, 21:54Ahoj Jarek, myslím si, že priame slnko má skôr vplyv na farbu bobulí ako na ich chuť. Chuť vzniká najmä oslnením dostatočnej listovej plochy a pomerom starých a nových listov k počtu strapcov hrozna. To sú zatiaľ moje skúsenosti. Už som zahryzol do zelenej bobule sladkej ako med a žltučkej bobule kyslej ako fras . Takéto klobúčiky som videl aj na fotkách z Turecka, tam boli čierne.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Jarek, plný súhlas , kam nechodí slnko chodí lekár a choroby. A tá krásna žiarivá farba bobulí, keď ňou preniká slnečný lúč .... som sa zasnil, už aby bolo leto.
Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,