stříšky na hroznech jako ochrana proti vodě

Vše o tomto způsobu zelených prací na vinohradu
Odpovědět
Petik
Kraj: Královéhradecký
Kontaktovat uživatele:

stříšky na hroznech jako ochrana proti vodě

Příspěvek od Petik »

Určitě není teď aktuální řešit, ale náhodou jsem na toto narazil a docela se mi líbilo, tohle mě nenapadlo nebo doposud neviděl jsem, takové stříšky proti kapající vodě z listů na hrozny na pergolách. Na podzim jsem dost hroznů na pergole ztratil zaplísněním tím, jak na ně kapalo. Dělal jste to někdy někdo nějak tak podobně? Předpokládám, že nejde o A4 papíru, ale o nějaký bílý plastový materiál. 
Clipboard01.jpg

Omlouvám se předem pokud jsem nevybral ideální škatulku fóra, nechť mě admin přesune vlákno jinam.
Video zde

Podhůří Orlických hor 600 m. n. m.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: stříšky na hroznech jako ochrana proti vodě

Příspěvek od Dzordzik »

kapající voda je jenom jeden z problémů, ten horší, v podstatě neřešitelný, je vysoká vzdušná vlhkost.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Jarek23
Aktivní člen
Kraj: Moravskoslezský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarek23 »

Dzordzik píše:
13 úno 2023, 18:47
kapající voda je jenom jeden z problémů, ten horší, v podstatě neřešitelný, je vysoká vzdušná vlhkost.

Můžu potvrdit dnešní vysokou vlhkost vzduchu, nedá se s tím nic dělat, celý den mlha a déšť, hluboké bláto se sněhem, už aby bylo jaro.

neplodí: Bianca, plodí: Solaris, Muscaris, Regent, Dubljanskij, Prim, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Frankovka, Chardonnay.

Jan
Kraj: Olomoucký
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan »

Petik píše:
13 úno 2023, 16:25
Určitě není teď aktuální řešit, ale náhodou jsem na toto narazil a docela se mi líbilo, tohle mě nenapadlo nebo doposud neviděl jsem, takové stříšky proti kapající vodě z listů na hrozny na pergolách. Na podzim jsem dost hroznů na pergole ztratil zaplísněním tím, jak na ně kapalo. Dělal jste to někdy někdo nějak tak podobně? Předpokládám, že nejde o A4 papíru, ale o nějaký bílý plastový materiál. Clipboard01.jpg

Omlouvám se předem pokud jsem nevybral ideální škatulku fóra, nechť mě admin přesune vlákno jinam.
Video zde.

Vyzkoušejte a budete moudřejší, Japonci jsou chytrý národ, ví proč to dělají.

LadaBlatna61
Aktivní člen
Kraj: Jihočeský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LadaBlatna61 »

Já jsem rád když mi hrozny oschnou normálně,ještě se s...t s nějakejma stříškama a po každém větru je chodit upravovat,nehledě na velkou vzdušnou vlhkost která vleze i pod tu sříšku a pak k tomu nemůže ani kloudně vzduch aby to oschlo,to je asi tak za mně názor.

Révu pěstuji v Blatné 440m.n.m Odrůdy - Attika,Arni,Arkadia,Avatar,Beloe čudo,Bohema,
Čornyj palec,Čornyj Kristal, Ester,Etalon,Galahad,Gran Pri,Garold,Geliodor,Glenora,Izumlenie,Katalonia,Kripton,Kodrjanka,Livia,Muskat blue,Poslanik,Pleven Ustojčivyj,Rošfor,Rumba,Rembo,Regent,Senator Burdaka,Super extra,Somerset Seedles,Skazka,Šarada UA,Super Ljalja,Vostorg.

Jarek23
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarek23 »

Nestini to slunko?kvuli horšímu zrani...

neplodí: Bianca, plodí: Solaris, Muscaris, Regent, Dubljanskij, Prim, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Frankovka, Chardonnay.

Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Ahoj Jarek, myslím si, že priame slnko má skôr vplyv na farbu bobulí ako na ich chuť. Chuť vzniká najmä oslnením dostatočnej listovej plochy a pomerom starých a nových listov k počtu strapcov hrozna. To sú zatiaľ moje skúsenosti. Už som zahryzol do zelenej bobule sladkej ako med a žltučkej bobule kyslej ako fras  :-). Takéto klobúčiky som videl aj na fotkách z Turecka, tam boli čierne. 

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,

Jarek23
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarek23 »

Lubo píše:
14 úno 2023, 21:54
Ahoj Jarek, myslím si, že priame slnko má skôr vplyv na farbu bobulí ako na ich chuť. Chuť vzniká najmä oslnením dostatočnej listovej plochy a pomerom starých a nových listov k počtu strapcov hrozna. To sú zatiaľ moje skúsenosti. Už som zahryzol do zelenej bobule sladkej ako med a žltučkej bobule kyslej ako fras  :-). Takéto klobúčiky som videl aj na fotkách z Turecka, tam boli čierne. 
Ahoj Lubo, souhlas s listovou stenou, ale trošičku slunka by na hrozny melo dopadat, kvůli nemocem, at rychleji oschnou bobule.

Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Jarek23 píše:
15 úno 2023, 06:15
Ahoj Lubo, souhlas s listovou stenou, ale trošičku slunka by na hrozny melo dopadat, kvůli nemocem, at rychleji oschnou bobule.
Ahoj Jarek, plný súhlas ;-), kam nechodí slnko chodí lekár a choroby. A tá krásna žiarivá farba bobulí, keď ňou preniká slnečný lúč .... som sa zasnil, už aby bolo leto. :-)

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,

Odpovědět

Zpět na „Probírka a redukce hroznů“