...samozrejme materiálom sa možnosť nákazy zvyšuje. Nikto však nedokáže začať pestovať bez obstarania si sadby. Antraknóza, ako každé iné hubové ochorenie, nikdy nie je úplne izolované. Jeho vzostup v Európe spôsobuje zníženie používania meďnatých prípravkov. Informácie, zatiaľ naznačujú, že sa proti tejto chorobe úplne cielene v minulosti nestriekalo, nakoľko bol výskyt lokálny, bez väčších hospodárskych škôd. Čo bolo prejavom systematickej postrekovej schémy meďnatými prípravkami proti perene. Sám čakám ako to pôjde ďalej pri vinohradoch, ktoré pestujú v eko schéme.vader píše: ↑29 čer 2025, 15:37Alebo byt spokojny s odrodami ktore mame u seba po selkcii,a nehnat sa za kazdou novinkou,predpokladam ze tak sa rozsiri A. do vinohradku.
Teda moja otazka ak by som nerozsiroval svoje odrody bol snimi spokojny ,,nemusel by som sa obavat A. predpokladam ze by sa nemala ako dostat ku mne.Alebo sa mylim?
Pozerám videá s odrodami Arra a všetko zdravé a v organics režime.... zázrak velebnosti, zázrak