Muskat Medovyj - raná až stredne raná, žltá, muškátová, semenná, odolnost -23 ºC

Odpovědět
Marek1970
Aktivní člen
Kraj: Trnavský, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Muskat Medovyj - raná až stredne raná, žltá, muškátová, semenná, odolnost -23 ºC

Příspěvek od Marek1970 »

Synonymum: Мускат медовый
Pôvod: hybridná forma autora N. V. Opryško
Rast: silný
Doba zrenia: skorá až stredne skorá
Kvet: ?
Strapec: strednej veľkosti od 0,7 kg do 1,4 kg
Bobule: šťavnato mäsité, žlté, s hmotnosťou 14-18 gramov
Chuť: muškátova s rozmanitými tónmi, veľmi dobrá
Odolnosť: voči mrazu do -23  ºC, odolnosť k chorobám skúma sa
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=mvpxgep5KEc
https://www.youtube.com/watch?v=e7c4sn_EPX0
https://www.youtube.com/watch?v=96uxMSNRJ8o
Foto zdroj: Ruslan Pančenko https://pan-vin.com/product/muskat-medovyj

Přílohy
Muskat medovyj.jpg

blízko Piešťan,160 mnm
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd
plán na jeseň 2025: cca 60 koreňov z 45 odrôd
cieľ: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd

vader
Aktivní člen
Kraj: Kosice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Re: Muskat Medovyj - raná až stredne raná, žltá, muškátová, semenná, odolnost -23 ºC

Příspěvek od vader »

Tiez ma zaujala tato odroda,,nevie nahodou nikto rodicov?
Kvet : obojpohlavny

• Košice-Okolie, 330 mnm.

Marek1970
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Muskat Medovyj - raná až stredne raná, žltá, muškátová, semenná, odolnost -23 ºC

Příspěvek od Marek1970 »

Muskat Medovyj je jedna z x mojich tohtoročných "noviniek", ktorá nahodila pekné kvetenstvá hneď po ujatí vrúbľa, takže tvári sa perspektívne ale "múdrejší" o zmysle jej pestovania budem tak možno o 3 roky. Určite nechám pár bobuľovú signálku na ochutnanie aj na rastline z fotky. "Koštovku" tejto odrody by som mal mať však už aj cca o 3-4 týždne, keďže mini signálku mám aj na urýchlenej rastline v kvetináči.
Přílohy
IMG_20240619_072908.jpg

blízko Piešťan,160 mnm
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Mám ji třetím rokem, letos měla být signálka, ale omrzla a další květy už nenasadila, takže nejdřív příští rok. U mě roste hodně slabě a má velké problémy s chlorózou.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

vader
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

Dzordzik píše:
19 čer 2024, 10:37
Mám ji třetím rokem, letos měla být signálka, ale omrzla a další květy už nenasadila, takže nejdřív příští rok. U mě roste hodně slabě a má velké problémy s chlorózou.

sa mi zda ze aj u mareka ,,, cital som ze aj na plesen nejako odolna nieje ,,ale nevyskusas nevies.

Marek1970
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek1970 »

Marek1970 píše:
19 čer 2024, 08:31
... mini signálku mám aj na urýchlenej rastline v kvetináči.

Dnešná "oberačka"  :lol:
Bobule tvrdé, chrupľavé, keďže v kvetináči sa to nejako blbo opelilo tak sú malé a bezsemenné, chuť viac medová ako muškátová (ja som tam muškát necítil ale som zvyknutý na silnejšie muškáty). 

Přílohy
IMG_20240703_072238.jpg

blízko Piešťan,160 mnm

Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

Marek, farba nádhera :-). Kvetináč bol v skleníku, či na voľnom priestranstve? 

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,

Marek1970
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek1970 »

Do konca apríla (do konca mrazov) bol v skleníku, potom od mája už bol vonku pri južnej stene domu (to je tá rastlina od teba na podnoži).
Ešte pre vysvetlenie, strapec bol pôvodne x - násobne väčší ale nemohol som na tej rastlinke nechať viac ako pár bobúľ, ktoré sú na obrázku.

Naposledy upravil(a) Marek1970 dne 03 črc 2024, 09:25, celkem upraveno 1 x.

blízko Piešťan,160 mnm

LadaSvijany
Aktivní člen
Kraj: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LadaSvijany »

Marek1970 píše:
03 črc 2024, 08:35
Dnešná "oberačka"  :lol:
Bobule tvrdé, chrupľavé, keďže v kvetináči sa to nejako blbo opelilo tak sú malé a bezsemenné, chuť viac medová ako muškátová (ja som tam muškát necítil ale som zvyknutý na silnejšie muškáty). 

Takže Muškát je bez muškátu?

Svijany, 255 mnm, asi 100 stolních odrůd

Marek1970
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek1970 »

Láďo ja nie som na posudzovanie chutí ten pravý. Ja som minulý rok necítil muškát ani v Dyňke, ktorý tam na "koštovačke" cítili dá sa povedať všetci a necítim ho tam do teraz. Takže muškát tam asi je, len moja huba je zvyknutá na silné muškáty typu Prima Ukrajiny, Darja, Valjok, Milana, ..., takže u tých "menej aromatických" muškátov mám pocit, že tam nie je. Chuť a konzistencia bobúľ bola určite veľmi dobrá ale nemá zmysel robiť závery z 10 -12 bobúľ prvej signálky, naviac vypestovanej v kvetináči. 

blízko Piešťan,160 mnm

vader
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

Nema niekto tohorocne skusenosti? ako to je s chorobami?

Radovan
Aktivní člen
Kraj:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radovan »

Zle. Nie najhoršie, ale v za polovicou smerom k horšiemu koncu. Mám ale len tohtoročnú sadenicu, tak to ber s rezervou.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Já ho mám tuším už 3. rokem, zatím neplodil a slabě roste, ale je náchylný na perenu.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

U mňa rastie silnejšie, rovnako mám jednoročnú rastlinu. Na perenu je háklivá ako Helena, čiže nič odolné nečakám.

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,

vader
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

Dik chlapi to som si potreboval overit ,,lebo umna toho roku je este vzdy vsetko zdrave,,nemam jak ani selektovat ale MM nejako neverim ale ste mi potvrdili to co som si myslel.Dik.

Marek1970
Aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek1970 »

Muskat Medovyj voči perenospóre určite rezistentný nebude ale celkovú odolnosť nechcem posudzovať, lebo tento rok u mňa takmer celé leto nepršalo. Tento týždeň už v súhrne spadlo okolo 110 mm a čo je pozitívne, zatiaľ nepraská. V ďalšej signálke na tohtoročnom vrúbli danom do rastliny vo vonkajšej výsadbe konečne cítim aj ten muškát.
Přílohy
IMG_20240914_083220.jpg

blízko Piešťan,160 mnm

Odpovědět

Zpět na „Semenné“