Danaja - raná, bílá, harmonická, semenná, odolnost 3, -23°C

Odpovědět
Mevik
Guru fóra
Kraj: Kroměřížsko, Beskydy
Kontaktovat uživatele:

Danaja - raná, bílá, harmonická, semenná, odolnost 3, -23°C

Příspěvek od Mevik »

Dle informací od bred_ika

Synonyma: Даная (Атлант запорожский х Аркадия)
Barva: zelená
Původ: Odrůdu Danaja vyšlechtil amatérský šlechtitel A. V. Burdak křížením odrd Atlant záporožskij a Arkadia
Charakteristika odrůdy: Růst: silný
Doba zrání: raná
Typ květu: oboupohlavní
Hrozen a bobule: Hrozny cylindrické, středně husté s hmotností 500-1200 g. Bobule vejčité až protáhle vejčité, bílé barvy. Hmotnost bobulí 15-18 g. Dužnina masitě šťavnatá, chuť velmi harmonická.
Vyzrávání réví: dobré
Odolnost k chorobám: střední
Odolnost k mrazu: – 23 °C
Zakořeňování řízků: dobré
Odkazy: Popis odrůdy na stránce idealsort.com
Poznámky: Poprvé jsem ochutnal Danaju na konci srpna 2017. Velké bobule, výborná chuť. V roce 2018 byl obrázek podobný. Odolnost k plísni révové jsem hodnotil známkou 3.

vader
Aktivní člen
Kraj: Kosice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Re: Danaja - raná, bílá, harmonická, semenná, odolnost 3, -23°C

Příspěvek od vader »

Ako hodnotite Danaju s odstupom casu, vo velkom prilive noviniek?Ako je natom s odoslnosou? Chut je podobna Senatoru burdaka?Praskanie bobul bolo pozorovane? Alebo Ste sa snou uz rozlucili? :shock:

• Košice-Okolie, 330 mnm.
    • 41 korenov
    • 23 odrod

Mevik
Guru fóra
Kraj: Kroměřížsko, Beskydy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mevik »

Odrůdu Danaja stále pěstuji. Ohledně odolnosti se nemohu vyjádřit, nepamatuji si, poznámky si nedělám. Tedy asi průměr. Bobule nepraskaly. Chuť harmonická, dosti sladká, opravdu příjemná, ale bez nějaké výrazné příchuti. Zda je chuť podobná na Senator Burdaka? Ony všechny harmonie bez výrazné příchuti jsou si svým způsobem podobné, ale u Senatoru Burdaka je někdy cítit slabý muškát, u Danaji ne.

stano
Kraj: Košický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stano »

vader píše:
22 úno 2024, 19:38
Ako hodnotite Danaju s odstupom casu, vo velkom prilive noviniek?Ako je natom s odoslnosou? Chut je podobna Senatoru burdaka?Praskanie bobul bolo pozorovane? Alebo Ste sa snou uz rozlucili? :shock:

V roku 2022 mi prvýkrát zarodila, bez problemov, krásne strapce, pekné bobule, chuť harmonická sladkokyslasta, nie ako Rumba, kde sú pekné strapce aj bobule, ale sladká voda. Minulý rok rýchlejšie ako ja boli škorce-škodce, nesačkoval som, lebo v roku 2022 sa ich škorce ani nedotkli, V roku 2023 čo nebolo nasačkovane išlo do kompletky, u Frontencu mi na okrasu nechali strapce, ale bez bobuli, tešil som sa z tej peknej úrody ešte aj tohto roku až do ostrihania viniča. 

vader
Aktivní člen
Kraj: Kosice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vader »

stano píše:
23 úno 2024, 12:27
V roku 2022 mi prvýkrát zarodila, bez problemov, krásne strapce, pekné bobule, chuť harmonická sladkokyslasta, nie ako Rumba, kde sú pekné strapce aj bobule, ale sladká voda. Minulý rok rýchlejšie ako ja boli škorce-škodce, nesačkoval som, lebo v roku 2022 sa ich škorce ani nedotkli, V roku 2023 čo nebolo nasačkovane išlo do kompletky, u Frontencu mi na okrasu nechali strapce, ale bez bobuli, tešil som sa z tej peknej úrody ešte aj tohto roku až do ostrihania viniča. 

Dik za info,,,

• Košice-Okolie, 330 mnm.
    • 41 korenov
    • 23 odrod

Odpovědět

Zpět na „Semenné“