Láďa slivky sú tento rok naozaj super, aj broskýň bolo dosť. Žiaden rok nie je ideálny, vždy sa vydarí niečo iné. Tento rok si ja budem pamätať ako veľmi suchý a okrem júna aj studený, najmä v noci.LadaSvijany píše: 07 zář 2025, 22:40 Lubo, to bohužel k pěstování patří. U nás obden prší a bohužel i teploty jdou dolů, ty přes den i v noci. Dneska bylo ráno 8 stupňů a přes den se to sotva dostane k 20 stupňům. Spoustě odrůd chybí cukry, a ty bez slunce nebudou. Ale na druhou stranu byla letošní sezona rokem švestek a broskví. Mám zavařeno, je naděláno dost marmelády, dneska jsem zkoušel zamrazit i broskvovou dřeň. Broskvemi jsem obdaroval všechny známé i půlku vesnice. A nezapomněl jsem ani na své doktory, protože v mém věku už je budu čím dál více potřebovat.
Sa celkom čudujem, že mnohé odrody hrozna sú pekné a aj sladké.
Napr. cukrová kukurica sa posunula o cca tri týždne. Pestujem dve odrody a prvá býva na prelome júl/ august , druhá tak 10 dní po nej. Teraz cez víkend sme dojedli tú neskoršiu. To sa mi nestalo 25 rokov. Pritom vysiata bola skôr, rovnako aj vzišla skôr a pred mrazmi sme ju ochránili.