Ale myslel som to dobre.
Že zásadité prostredia je nepriaznive pre hubovité choroby. Naopak kyselé je priaznivé. Preto sa strieka Hydrogén bikarbonát draselným.
...rovnako silne kyslé prostredie, nie je vhodné pre rozvoj hubovitých chorôb. Skôr ide o to, aby bol odskúšaný pomer a nezničili sme aj rastlinu v letnom počasímilosduris píše: 19 lis 2025, 12:38Zle som to napisal!
Ale myslel som to dobre.
Že zásadité prostredia je nepriaznive pre hubovité choroby. Naopak kyselé je priaznivé.
Preto sa strieka Hydrogén bikarbonát draselným.
Nielen na viniči, ale aj na jablkách. Taká sadzovitosť bola neznáma vec, múčnatky a chrastavitosti bolo menej. Nešlo však o vplyv pH, ale síry, pretože kyslé dažde spôsoboval oxid siričitý z veľkých uhoľných elektrární, priemyslu, aj lokálne sa kúrilo uhlím. Po reakcii s vodou vznikala H2SO4. Všetko vlastne bolo preventívne zadažďované sírou.haco píše: 19 lis 2025, 12:49Ked boli v minulosti kysle dazde tak bolo vraj vyrazne menej hubovych chorob na vinici - pamatnici snad potvrdia...
Nechal jsem to spočítat AI. Musel jsem ji chvilku dusit, aby to po sobě zkontrolovala, ale nakonec z ní vypadlo, že pH 8% octa je asi 2,3 a naředěný 1:4 má pH zhruba 2,7. Jsou nějaké výrobní tolerance, ale na postřik je to pořád hodně kyselý roztok. Možná bych to nazval postřikem poslední záchrany proti padlí ;-) Pokud to nespálí listy, bál bych se, že to naruší kutikulu a tím i imunitu keře.Licap
Dobrý den. Můžete mi říct, jaké pH mělo dané roztoky octa a vody v poměru 1:4?
Na jaře se ukáže jak postřik dopadl a co přežilo. Letos to vypadalo že jsem ničemu neublížil. Jestli mě to Němec dovolí tak dám vědět :-D.Lada píše: 19 lis 2025, 19:43Nechal jsem to spočítat AI. Musel jsem ji chvilku dusit, aby to po sobě zkontrolovala, ale nakonec z ní vypadlo, že pH 8% octa je asi 2,3 a naředěný 1:4 má pH zhruba 2,7. Jsou nějaké výrobní tolerance, ale na postřik je to pořád hodně kyselý roztok. Možná bych to nazval postřikem poslední záchrany proti padlí ;-) Pokud to nespálí listy, bál bych se, že to naruší kutikulu a tím i imunitu keře.
CoCana. Pomáha, musí priamo zasiahnuť roztoče, vošky. Ochranná lehota 14 dnízmrzlina píše: 26 lis 2025, 09:12 Ahojte.
Dnes mi prešiel Clonex gel a ako vyplň noviny SOFT Secrets /Konopné noviny/
Vnútri bol obsiahly článok o ochrane rastlín proti Roztočom /slivuškám/. Ako doporučený prostriedok proti
roztočom je " Insekticidné mydlo " . Po 2 - 3 postrekoch v rozmedzí 5 - 10 denných použití je problém vyriešený.
https://sita.sk/byvaniehrou/ako-a-preco ... -skodcami/
https://www.ekokoza.sk/zaklad-na-tekute ... gKbr_D_BwE
Základ je vlastne kokosové mydlo .
Zabúdaš na cibetkovú kávuOndra píše: 26 lis 2025, 14:28 No to budu moc rád, když se někdo odhodlá to vyzkoušet. Jsi vcelař, tak nevim, kdo kompetentnější by se toho mohl ujmout.
Nenapadá mě něco víc bio, co by se takto skutečně chemicky přirodně vyrobeného dalo použít.
Jak se říká, po všem h..., ale po včelách med.
Ježíši, fuj. Aneb miláčku, pojd si po kavičce pro pusu...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů