Po jednej sezone by som svoje skusenosti zhrnul asi tak, ze oba druhy plnili na mojom vedeni s Bayco 3 mm drotom svoj ucel dobre, urcite rozdiely tu vsak boli.
Cinske spony su o dost lacnejsie nez Rebstar, vysli ma odhadom na 0,025 EUR za kus oproti 0,09 EUR za kus u Rebstaru.
Spociatku sa mi rebstar spony zdali komplikovane na nasadzovanie, ale rychlo som ziskal zrucnost.
Vcera som spony odstranoval z vedenia a z cinskych spon mi par pri odopinani spadlo do travy a uz som ich nenasiel. Rebstary su celkovo robustnejsie, nestratil som ziadnu.
Asi kazdy z nas ma okolo vinica kopec prkotin na skladovanie a uvedomil som si, ze ak by som mal iba rebstar spony, kludne by som ich mohol nechat zavesene za jeden koniec celu sezonu povedzme na druhom-tretom dvojdroti, tam by si ma pockali kym ich bude znova treba bez toho, aby sa nejaka stratila. U ali-spon si to neviem predstavit, ak by boli na drote nasadene bez uchyteneho letorastu, podla mna by sa postupne zacali stracat. Nie ze by tie spony boli nejake objemne, ale moja skusenost je asi taka, ze cim mensia krabicka, tym dlhsie ju hladam ked ju potrebujem
Cinske spony vytvoria o nieco vacsi priestor pre letorast, takze ak niekto chce, moze jednou sponou obopnut oba droty vedenia a fixovanie je pevnejsie. Toto by slo aj so sponami rebstar, ale bolo by to asi natesno.
Ked to tak zhrniem, napriek cenovemu rozdielu by som u seba uprednostnil vyuzitie rebstar spon, ale ak niekomu nevadi potreba skladovania a uprednostni cenovo vyhodnejsi nakup, po prvej sezone vyhodnocujem funkcnost oboch typov ako porovnatelnu.
Martin