Treba sa nachystať.
Želám všetkým do tohoto roku bohatú úrodu, minimum chorôb a škodcov.
Miloš ďakujem, veru, pokojný rok by sa zišielmilosduris píše: 27 pro 2025, 18:29Už sa to blíži.
Treba sa nachystať.
Želám všetkým do tohoto roku bohatú úrodu, minimum chorôb a škodcov.
Suchý holomráz určite. Po dvoch kalamitných slizniakových rokoch bola minulá zima suchá s občasnými mrazmi, bez snehu. Aj jar bola veľmi suchá. Za celý rok 2025 som potom videl len niekoľko slimákov.
Láďa, teraz dávajú u nás na jednu noc budúci pondelok -21 stC. To sa ešte 4x zmení. Teraz však majú byť 3-4 noci pod -10 stC, čo je vzhľadom na minulý rok v tomto čase " krutá" zimaLadaSvijany píše: 05 led 2026, 09:01 U nás dnes -11°C. Zajímavý je zatím výhled. Ještě v sobotu byla předpověď na půlku ledna až -21°C, teďko je to už jenom okolo nuly. Už se těším, co bude zítra.
Mrcha odolná!Lubo píše: 05 led 2026, 13:04 ....teplota sa drží aj teraz o 13tej na -8stC.
Škoda, že cikádka viničová- jej vajíčka, sú veľmi odolné mrazom a ani mráz - 20 stC im neublíži.
Dnes minus 9C, jinak po dnešní aktualizaci je predpoved na neděli minus 16C, přes celý den, vecer oteplení na minus 14C, co dodat.....je to predpoved přeceLubo píše: 06 led 2026, 08:03 Ráno bolo len -5 stC. Predpovede im nevychádzajú ani na pár hodín resp. deň dopredu....
U nás vyhrožují s - 16.3. Vůbec by mi to nevadilo. Jenom ať mrzne. Je zima. Kdy jindy než v zimě by měl být mráz?Jarek23 píše: 06 led 2026, 08:17Dnes minus 9C, jinak po dnešní aktualizaci je predpoved na neděli minus 16C, přes celý den, vecer oteplení na minus 14C, co dodat.....je to predpoved přece
Tak dnešek v předpovědi na příští týden nezklamal, opět je změna. Na příští týden (14.1.) je upravená předpověď z nuly na -16°C.LadaSvijany píše: 05 led 2026, 09:01U nás dnes -11°C. Zajímavý je zatím výhled. Ještě v sobotu byla předpověď na půlku ledna až -21°C, teďko je to už jenom okolo nuly. Už se těším, co bude zítra.
Njn, málo sněhuJarek23 píše: 09 led 2026, 05:21U mne naopak, zmrznou tak akorát tazne, ale kvůli sněhu nezmrznou slimaci
Nedalo, nedalo, jestli Ty ses málo nesnažilRadovan píše: 09 led 2026, 16:49Na Spiši ráno -19°C, cez deň -10°C, 15 cm snehu. Dobrá zima, čelné sklo na aute sa nedalo oškrabať.
Snaž sa pri -19, jak dlho to vydržíš, aj keď v rukaviciach? To bola taká jemná námraza a fakt nešla dolu. Fuj, pre nás teplomilných je to pohroma, mrzne nám krv v žilách.
presne na take veci mam sprej rozmrazovac ,,najlepsia vec v zime,este ze ich fasujeme v praci,,4 streky a je po namraze ,,neposkriabem sklo,,,dobra vecRadovan píše: 10 led 2026, 18:22 Snaž sa pri -19, jak dlho to vydržíš, aj keď v rukaviciach? To bola taká jemná námraza a fakt nešla dolu. Fuj, pre nás teplomilných je to pohroma, mrzne nám krv v žilách.
U nás bolo len - 12,5 stC. Ale predpovede na najbližšie obdobie už menia. Teplý front má byť kratší a potom opäť k -10 stC. Teploty pod -23 stC, už vedia ovplyvniť odrodovú skladbu ktorá má rodiť.LadaSvijany píše: 12 led 2026, 08:27 Dneska to bylo poprvé, kdy během zimy absolutní hodnota teploty v ložnici byla nižší než venku. V ložnici jsem měl +18,4°C a venku k ránu bylo -20,5°C. A při zemi dokonce -25°C st. Při takové teplotě by venku zamrzla i flaška vína (naštěstí je už po Silvestru). Jsem zvědavý, jak se takové teploty projeví na druhové pestrosti révy v mém vinohrádku. Přitom podle včerejší předpovědi mělo být jenom -14°C.
tak to by som nechel to uz moze co to aj pomrznut,mne staci do tych -16 to je akurat,ale dneska je jasno tak asi to pride knam tuto noc bude okolo -15 urcite ,,,uz teraz je -9Jan píše: 12 led 2026, 13:55 musel jsem se podívat dvakrát abych uvěřil, ráno 7.30hod. a na teploměru -23.6 C.
U mne zatím nejnižší -14,5°C.Jan píše: 12 led 2026, 13:55musel jsem se podívat dvakrát abych uvěřil, ráno 7.30hod. a na teploměru -23.6 C.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů