Hľadám, zháňam, kúpim ...
-
- Aktivní člen
- Kraj: Trnavský, Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Hľadám, zháňam, kúpim ...
Inšpirovaný názvom na inom fóre, dovolil som si vytvoriť novú tému.
Nemáte prosím niekto na predaj pár odrezkov z odrody Landyš ??? Zháňam ju pre známeho, ktorý má v obľube muškátové odrody a jeden odrezok by som si na zakorenenie pravdepodobne nechal aj ja.
Zároveň pre seba zháňam odrodu Nadežda AZOS.
Ponuku poprosím do SZ.
Aktualizácia: Dopyt už nie je aktuálny. Ďakujem.
Nemáte prosím niekto na predaj pár odrezkov z odrody Landyš ??? Zháňam ju pre známeho, ktorý má v obľube muškátové odrody a jeden odrezok by som si na zakorenenie pravdepodobne nechal aj ja.
Zároveň pre seba zháňam odrodu Nadežda AZOS.
Ponuku poprosím do SZ.
Aktualizácia: Dopyt už nie je aktuálny. Ďakujem.
blízko Piešťan,160 mnm
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd
plán na jeseň 2025: cca 60 koreňov z 45 odrôd
cieľ: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd
jeseň 2024: z pôvodných 108/81 stav zredukovaný na 72 koreňov z 59 stolových odrôd
Re: Hľadám, zháňam, kúpim ...
Nemate niekto na vymenu odrezky Dolgozdannij, Arni, Darja, Senator Burdaka v okoli Nitry?
Mozem ponuknut Brumo, Rosfor, Akademik, Tajna Monacha, Galahad, Arkadia, Chotabbyc...
Dakujem.
Mozem ponuknut Brumo, Rosfor, Akademik, Tajna Monacha, Galahad, Arkadia, Chotabbyc...
Dakujem.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Trenciansky. SR
- Kontaktovat uživatele:
ako som pisal, nevhodnym vyberom vrublovacej pasky (el. izolacka) som mal na niektorych kroch nulovu uspesnost vrublovania. povodne kry vsak vyhnali zo zaloznych ociek paradne letorosty tak by som to chcel este skusit. snad by to stihlo vyzriet
nezostalo niekomu z vas v chladnicke par vrublov? poslat postou, za odplatu... ak by sa nieco naslo, napiste prosim do SZ
vdaka
nezostalo niekomu z vas v chladnicke par vrublov? poslat postou, za odplatu... ak by sa nieco naslo, napiste prosim do SZ
vdaka
Adler Aladdin Armani Arni Bananas Bazena Beloje čudo Bielaja Akacia Bravissimo Cimus Ciravas Agraa Darja Dynka Dzin Efiop
Everest Galahad Garold Geliodor Glenora Halloween Chrust Katalonia Kišmiš Černý sultán Kišmiš Nachodka Ladannyj 2 Rošfor
Rembo Skazka Sarada UA Tajna monacha Veles Zolotce, zrusene - Arkadia(uschla), Elf, KoKl Belyj, Lorus, Monarch, Nero, Sfinx, Solaris, Souvenir, Platovskij, Vostorg
Everest Galahad Garold Geliodor Glenora Halloween Chrust Katalonia Kišmiš Černý sultán Kišmiš Nachodka Ladannyj 2 Rošfor
Rembo Skazka Sarada UA Tajna monacha Veles Zolotce, zrusene - Arkadia(uschla), Elf, KoKl Belyj, Lorus, Monarch, Nero, Sfinx, Solaris, Souvenir, Platovskij, Vostorg
-
- Kraj: Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Kamarát má dom po starých rodičoch v horách. Neznámy samoroďák čo tam pestoval sa rozhodol odísť na onen svet. Prišiel za mnou s prosbou o odrodu s veľkou bobuľou, veľmi skorú (500mnm), ktorú by nemusel striekať. Povedal som mu, že takú nemám. Teraz ma napadla japonská Izabela (japonec). Viete o nej niečo bližšie? Tých informácií je poskromne. Odroda musí byť modrá alebo čierna.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
nasli by sa u niekoho odrezky odrody Minor?
https://www.youtube.com/watch?v=apHAczDfzp8
ak ano prosim info do SZ :)
https://www.youtube.com/watch?v=apHAczDfzp8
ak ano prosim info do SZ :)
Adler Aladdin Armani Arni Bananas Bazena Beloje čudo Bielaja Akacia Bravissimo Cimus Ciravas Agraa Darja Dynka Dzin Efiop
-
- Aktivní člen
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Hm, Minor ako horúca novinka, to bude ťažké. Tiež zháňam už rok podobné odrody Pjostrij a Máša a zatiaľ sa mi nezadarilo.Objednávať z UA sa mi nejako nechce, pre pár odrezkov sa to moc nevyplatí. Možno tu na fóre, ak by bol záujem, by sme mohli urobiť nejakú spoločnú objednávku z UA takých odrôd, ktoré v CZ a SK nevieme zohnať.
Teraz som pozeral, cena Minora za odrezok je väčšinou 300 UAH, čo je asi 10 eur. Niektorí predajcovia ho už majú vypredaný, teda objednávok je hodne, materiálu ešte málo. Pri novinkách treba rezervovať skoro, možno už v lete.
Teraz som pozeral, cena Minora za odrezok je väčšinou 300 UAH, čo je asi 10 eur. Niektorí predajcovia ho už majú vypredaný, teda objednávok je hodne, materiálu ešte málo. Pri novinkách treba rezervovať skoro, možno už v lete.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
K nejakej hromadnej objednávke z UA, by sa možno pridali viacerí, len to chce niekoho, kto má skúsenosti s objednávaním z tejto krajiny. Osobne by som možno rád do skleníka vyskúšal Avatar, ktorý asi v ponuke u Iva Kotrleho nebude, odrezky som na Ukrajine videl ešte dostupné po 250 UAH.
blízko Piešťan,160 mnm
-
- Kraj: Olomoucký
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že psát na internetu o objednávkách vinné révy z Ukrajiny není dobrý nápad.
-
- Aktivní člen
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Legislatíva EU povoľuje dovoz sadeníc len s rastlinolekárskym pasom, ktorý vydáva odosielajúca krajina. Odrezky však nie sú rastlina ani sadenica, nemajú korene. Teda sa na ne nevzťahuje potreba pasu. Možno sa mýlim...
-
- Aktivní člen
- Kraj: Vinařská oblast Slezsko
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem k očkam dostal pas. Pasy se zádá i jiným častem rostlin, např. podnože- byť to jsou jen kořen a kmen,ale nemají listy. Takže také nejsou kompletní rostliny.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Objednal jsme Avatara z Ukr. Matroš super. Řízky jako palec. Po dvou týdnech v hadříku na lednici- kalus. Po 3 týdnech kořeny. Pro jistotu jsem řízkům dal jednoroční karanténu. Teprve teď, když mám jistotu biologické čistoty, může jít ven. Ono kdyby každý tak uvažoval, dnes nemáme východní odrůdy. Nemáme odrůdy s vitis amurensis. Umíte si to představit?
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Tady je problém,jelikož větší objednávky jsou zachyceny na celnici a dokonce neopustí ani UA. Moje řízky byly vpleteny spolu s vrbovými poleny do něčeho álá plastika na zeď,co pomohlo oklamat tamní úřady. Jediný způsob pro větší dodávku je osobní návštěva :DMarek1970 píše: ↑25 říj 2021, 12:35K nejakej hromadnej objednávke z UA, by sa možno pridali viacerí, len to chce niekoho, kto má skúsenosti s objednávaním z tejto krajiny. Osobne by som možno rád do skleníka vyskúšal Avatar, ktorý asi v ponuke u Iva Kotrleho nebude, odrezky som na Ukrajine videl ešte dostupné po 250 UAH.
-
- Kontaktovat uživatele:
Docela to chápu, ale asi jste neměl tu čest potkat pracovníka ÚKZÚZ a celníka, umí udělat pěknou paseku ohodnocenou finanční částkou včetně zabavení rostlinného materiálu. Pracuji s FYTO a CITES, export-import desítky let a vím kde tyto instituce šmejdí, nepodceňovat, zákaz se vztahuje i na řízky. Nejde o to kdo co a jak dělá, to je jeho věc a dařit se může, ale jsou věci které se nedávají na internet, tuto diskuzi nečtou jen milovníci vinné révy.petr85 píše: ↑25 říj 2021, 14:38Objednal jsme Avatara z Ukr. Matroš super. Řízky jako palec. Po dvou týdnech v hadříku na lednici- kalus. Po 3 týdnech kořeny. Pro jistotu jsem řízkům dal jednoroční karanténu. Teprve teď, když mám jistotu biologické čistoty, může jít ven. Ono kdyby každý tak uvažoval, dnes nemáme východní odrůdy. Nemáme odrůdy s vitis amurensis. Umíte si to představit?
-
- Guru fóra
- Kraj: Kroměřížsko, Beskydy
- Kontaktovat uživatele:
To chce klid, Minor, Avatar, Maša i Pjostryj jsou už v Česku (na Slovensku nejméně Avatar a Pjostryj). K tomu více dalších zajímavých odrůd, o kterých zde nepadla zmínka. Ale vypěstovat sazenice tak, aby byly řízky a pokud možno i signální úroda (kvůli případné záměně), nějaký pátek trvá.
Ostatně - když pominu marketingovou mlhu kolem nových odrůd (viděl jsem šílený zmatek s jedním střapcem o cca 4 bobulích), v reálu se skutečně alespoň střednědobě uplatní nejvýše čtvrtina dnešních "bomb". Takže doporučuji nebláznit kvůli jednomu videu nebo snímku a počkat pár let na první pořádné zkušenosti. Do té doby místo trápení se s nevyzkoušenou odrůdou je produktivnější pěstovat nějakou stálici.
Ostatně - když pominu marketingovou mlhu kolem nových odrůd (viděl jsem šílený zmatek s jedním střapcem o cca 4 bobulích), v reálu se skutečně alespoň střednědobě uplatní nejvýše čtvrtina dnešních "bomb". Takže doporučuji nebláznit kvůli jednomu videu nebo snímku a počkat pár let na první pořádné zkušenosti. Do té doby místo trápení se s nevyzkoušenou odrůdou je produktivnější pěstovat nějakou stálici.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Strakaté Onice, Prácheňský kr.
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, produktivita, racionální uvažování, trpělivost a rozum. To jsou důležité předpoklady pro úspěšné pěstování. Ale co si počít s touhami, chtíčem a posedlostí?
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
A to hlavne, keď sa od určitého veku naše túžby, žiadostivosť a posadnutosť čoraz viac orientujú smerom do rastlinného sveta, než tam kde boli v minulosti
blízko Piešťan,160 mnm
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Bydlím mimo ČR a řízky přišly také mimo ČR. To je bonus bydlení na pohraničí. Máte pravdu. Je to na vlastní triko to riziko. Nejjistější je osobní návštěva, ale jet 1200km jen pro řízky je fakt úlet.Jan píše: ↑25 říj 2021, 18:00Docela to chápu, ale asi jste neměl tu čest potkat pracovníka ÚKZÚZ a celníka, umí udělat pěknou paseku ohodnocenou finanční částkou včetně zabavení rostlinného materiálu. Pracuji s FYTO a CITES, export-import desítky let a vím kde tyto instituce šmejdí, nepodceňovat, zákaz se vztahuje i na řízky. Nejde o to kdo co a jak dělá, to je jeho věc a dařit se může, ale jsou věci které se nedávají na internet, tuto diskuzi nečtou jen milovníci vinné révy.petr85 píše: ↑25 říj 2021, 14:38Objednal jsme Avatara z Ukr. Matroš super. Řízky jako palec. Po dvou týdnech v hadříku na lednici- kalus. Po 3 týdnech kořeny. Pro jistotu jsem řízkům dal jednoroční karanténu. Teprve teď, když mám jistotu biologické čistoty, může jít ven. Ono kdyby každý tak uvažoval, dnes nemáme východní odrůdy. Nemáme odrůdy s vitis amurensis. Umíte si to představit?
-
- Kraj: Stredne Slovensko - Juh , RS
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim.
Mal by niekto prebytky odrezkov stolového viniča? Na výmenu ponúkam vruble jabloní ( cca 40 odrôd) hrušky ( 20odrod) + nejaké slivky.
Mám na výmenu aj pár odrezkov viniča ( ešte ma len 2roky) odrôd: Timur,Himrod,Podarok Zaporozia, Charlie,Rozmus, Agát donskyj, Talizman, Piesnia, Wiktoria5. Väčšinou je to len 1-2 ks.
Mal by niekto prebytky odrezkov stolového viniča? Na výmenu ponúkam vruble jabloní ( cca 40 odrôd) hrušky ( 20odrod) + nejaké slivky.
Mám na výmenu aj pár odrezkov viniča ( ešte ma len 2roky) odrôd: Timur,Himrod,Podarok Zaporozia, Charlie,Rozmus, Agát donskyj, Talizman, Piesnia, Wiktoria5. Väčšinou je to len 1-2 ks.
Odrody: Aladdin, Bažena, Dolgoždannyj, , Džin, Efiop, Everest, Galahad, Geliodor, KOKL Belyj, , Livia, Rošfor, Rozmus, Skazka, Šarada UA, Talisman, Zolotce, Agat Donskoj, Ciravas Agraa,
-
- Kraj: Jihomoravský
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo prosím o prodejci/obchodu s dobrými osobními zkušenostmi, kde bych mohl sehnat bílou chrupku? Případně jestli jste někdy ochutnali a znáte nějakou další odrůdu, která by se chutí podobala. Bohužel, co jsem koukal, bred_ik ani Jedlička ji ve své nabídce nemají. Poptávala se mě na ní sousedka, tak jsem slíbil, že se mrknu. Vygooglit se sice dají aspoň 2 obchody, co jí nabízejí, nicméně o Spomyšlu konkrétně jsem neslyšel dobré věci (co se týče nakupování z eshopu) a u ostatních to údajně není o moc lepší, takže se obávám nakupování přes eshopy a osobně tam dojet je zase moc daleko.
Naposledy upravil(a) Newstory dne 11 dub 2022, 20:14, celkem upraveno 2 x.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Já měl chassellas blanc- neboli chrupku bílou. Je to velmi citlivá odrůda. U mne sla pryč. Po dlouhých pokusech
-
- Kontaktovat uživatele:
Njn, jenže sousedka je už starší a pamatuje si, že pěstovala a chutnala jí chrupka. Ona si chce zasadit jen tak jednu nebo 2 hlavy k chatce. Na koštování asi nikam chodit kvůli výběru jiné odrůdy nebude. Takže právě spíš jenom jestli někdo neví o někom, kdo ji třeba má zrovna v nabídce, nebo nemá osobní zkušenost, že mu chrupka přišla chutí hodně podobná jiné odrůdě, která se by dala třeba snáz sehnat.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Mohu se poptat u znamych vinařů. Sice bude bez pasu,ale ověřeně bude to chrupka.Newstory píše: ↑11 dub 2022, 20:19Njn, jenže sousedka je už starší a pamatuje si, že pěstovala a chutnala jí chrupka. Ona si chce zasadit jen tak jednu nebo 2 hlavy k chatce. Na koštování asi nikam chodit kvůli výběru jiné odrůdy nebude. Takže právě spíš jenom jestli někdo neví o někom, kdo ji třeba má zrovna v nabídce, nebo nemá osobní zkušenost, že mu chrupka přišla chutí hodně podobná jiné odrůdě, která se by dala třeba snáz sehnat.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Teďko je již docela pozdě, většina prodejců má sadbu už prodanou nebo zadanou. Zkus zahradnictví FRUTO v Karviné, tam by mohla ještě být. Taky jsem kdysi měl chrupku bílou i červenou. Před pěti lety jsem si z nostalgie zakoupil růžovou, ale už to nebylo ono, tak jsem ji zrušil.Newstory píše: ↑11 dub 2022, 19:41Nevíte někdo prosím o prodejci/obchodu s dobrými osobními zkušenostmi, kde bych mohl sehnat bílou chrupku? Případně jestli jste někdy ochutnali a znáte nějakou další odrůdu, která by se chutí podobala. Bohužel, co jsem koukal, bred_ik ani Jedlička ji ve své nabídce nemají. Poptávala se mě na ní sousedka, tak jsem slíbil, že se mrknu. Vygooglit se sice dají aspoň 2 obchody, co jí nabízejí, nicméně o Spomyšlu konkrétně jsem neslyšel dobré věci (co se týče nakupování z eshopu) a u ostatních to údajně není o moc lepší, takže se obávám nakupování přes eshopy a osobně tam dojet je zase moc daleko.
Svijany, 255 mnm, asi 100 stolních odrůd
-
- Kontaktovat uživatele:
To bys byl hodnej. Ale zase si s tím nelam moc hlavu, protože já ani nevím, kolik by byla ochotná zaplatit poštovné a balné. Já se spíš jenom ptám informačně, jestli někdo neví, ať to nedomlouváš a sousedka mi pak neřekne, že 300kč za dopravu a balení nezaplatí.
Naposledy upravil(a) Newstory dne 11 dub 2022, 22:06, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem, sazenice v nabídce mají ale bohužel nezasílají.LadaSvijany píše: ↑11 dub 2022, 20:52Teďko je již docela pozdě, většina prodejců má sadbu už prodanou nebo zadanou. Zkus zahradnictví FRUTO v Karviné, tam by mohla ještě být. Taky jsem kdysi měl chrupku bílou i červenou. Před pěti lety jsem si z nostalgie zakoupil růžovou, ...
-
- Kraj: doplňte prosím ...
- Kontaktovat uživatele:
Pokud někomu zůstanou po řezu nevyužité řízky vinné révy, koupím po jednom kuse z každého níže uvedeného druhu.
Cenu respektuji.
Admiral
Albano
Alenka
Alladin
Ametist novočerkasskij
Azalia
Buffalo
Elizaveta
Chudoj
Ibiza
Ikar
Iranec
Irene
Junker
Kišmiš Beloe plamja / White flame seedless /
Kišmiš Solomija
Maddona
Minor
Monblan
Muškat blestjaščij krasnij
Muškat novošachtinsskij
Narcis
Nefritovije palci
Nevesta
Palmira
Percovoj krasnij
Sajany
Sedoj
Slavuta
Tason
Urum
Cenu respektuji.
Admiral
Albano
Alenka
Alladin
Ametist novočerkasskij
Azalia
Buffalo
Elizaveta
Chudoj
Ibiza
Ikar
Iranec
Irene
Junker
Kišmiš Beloe plamja / White flame seedless /
Kišmiš Solomija
Maddona
Minor
Monblan
Muškat blestjaščij krasnij
Muškat novošachtinsskij
Narcis
Nefritovije palci
Nevesta
Palmira
Percovoj krasnij
Sajany
Sedoj
Slavuta
Tason
Urum
- Dzordzik
- Administrátor fóra
- Kraj: Zlínský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Vážení kolegové, vzhledem ke způsobu pokračující komunikace uživatele Botanik, včetně komunikaci se mnou osobně v soukromých zprávách, neschopnosti či neochotě komunikovat alespoň trochu normálně, jsem na jeho výslovnou žádost dnes smazal jeho účet a všechny příspěvky, které tady vytvořil a doufám, že to bude naposledy, kdy jsem o tomto člověku slyšel. Promazal jsem i navazující reakce ostatních členů na něj. Bohužel na to díky platné legislativě má nárok.
Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené
Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 3x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Ararat, Artek, Bananas, Bohema, Ciravas Agraa, Dyňka, Džin, Geliodor, Halloween, Chrust, Klubničnyj, Liepajas Agraa, Nazarij, Něžnost, Ratatuj, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
-
- Aktivní člen
- Kraj: Jihočeský
- Kontaktovat uživatele:
Tak to má byt,asi toto forum nepochopil.Dzordzik píše: ↑13 led 2023, 12:37Vážení kolegové, vzhledem ke způsobu pokračující komunikace uživatele Botanik, včetně komunikaci se mnou osobně v soukromých zprávách, neschopnosti či neochotě komunikovat alespoň trochu normálně, jsem na jeho výslovnou žádost dnes smazal jeho účet a všechny příspěvky, které tady vytvořil a doufám, že to bude naposledy, kdy jsem o tomto člověku slyšel. Promazal jsem i navazující reakce ostatních členů na něj. Bohužel na to díky platné legislativě má nárok.
Révu pěstuji v Blatné 440m.n.m Odrůdy - Attika,Arni,Arkadia,Avatar,Beloe čudo,Bohema,
Čornyj palec,Čornyj Kristal, Ester,Etalon,Galahad,Gran Pri,Garold,Geliodor,Glenora,Izumlenie,Katalonia,Kripton,Kodrjanka,Livia,Muskat blue,Poslanik,Pleven Ustojčivyj,Rošfor,Rumba,Rembo,Regent,Senator Burdaka,Super extra,Somerset Seedles,Skazka,Šarada UA,Super Ljalja,Vostorg.
Čornyj palec,Čornyj Kristal, Ester,Etalon,Galahad,Gran Pri,Garold,Geliodor,Glenora,Izumlenie,Katalonia,Kripton,Kodrjanka,Livia,Muskat blue,Poslanik,Pleven Ustojčivyj,Rošfor,Rumba,Rembo,Regent,Senator Burdaka,Super extra,Somerset Seedles,Skazka,Šarada UA,Super Ljalja,Vostorg.
-
- Aktivní člen
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Potešenie je na našej strane.
Sme o jednu skúsenosť skúsenejší a ide sa ďalej.
Sme o jednu skúsenosť skúsenejší a ide sa ďalej.
-
- Kraj: Bánskobystrický
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás, zháňam 2ks ročných sadeníc odrody Somerset seedless. Ak by mal niekto nazvyš, kontaktujte ma prosím v súkromnej správe. Mám síce dvojročnú rastlinu a mohol by som si ich vypestovať z odrezkov, ale nechcem začínať od nuly a stratiť rok. Vopred ďakujem.
Mesto: Zvolen (Záhradkárska osada), 360 m.n.m, Južný svah.
Farby: Plodí, Ešte neplodí, Zrušené
Odrody: 9x Solaris, 2x Muscat Bleu, Nero, 3x Somerset seedles, Chrust, Adler, Zolotce, Galahad, Cimus, Ananasnyj Rannij, Rošfor, 10x Kraseň, 11x Cabaret Noir, Prim, Čabianska perla
Odrody: 9x Solaris, 2x Muscat Bleu, Nero, 3x Somerset seedles, Chrust, Adler, Zolotce, Galahad, Cimus, Ananasnyj Rannij, Rošfor, 10x Kraseň, 11x Cabaret Noir, Prim, Čabianska perla
-
- Kraj: Nové Zámky
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou niekomu nezostalo nevyužité odrezky viniča.Kupil by som po 2 kusoch. Ďakujem
Aladdin
Landiš
Bananas
Cimus
Km veles
Km stoletie
Raisa
Pamäti učiteľa
Km Parfum
Velúr
A podpníky kober 5bb,so4, Isabella,t5c
Aladdin
Landiš
Bananas
Cimus
Km veles
Km stoletie
Raisa
Pamäti učiteľa
Km Parfum
Velúr
A podpníky kober 5bb,so4, Isabella,t5c
-
- Kraj: Bratislava - Devín
- Kontaktovat uživatele:
Príjemný deň,
budete mať niekto odrezky z ARNI, MILANA, MUŠKÁT ODESKIJ, MUŠKÁT ŽlTÝ.
Vďaka, píšte prosím cez SZ
budete mať niekto odrezky z ARNI, MILANA, MUŠKÁT ODESKIJ, MUŠKÁT ŽlTÝ.
Vďaka, píšte prosím cez SZ
Bratislava - Devín, Južný mierny svah 160 m-n-m. Hlinito-piesčitá pôda:
Odrody už rodiace: Ajvaz, Alešenkin, Atilla, Frumoasa Alba, Izabella, Katrusija, Konkordia, Muškát New York, Muškát blue, Pervozvannyj, Moldova,
Novovysadené odrody 2022: Black Pearl, Livia, Muškát Terracina, Valjok,
Budú plodiť: Muškát Hamburg, Arkádia muškát
Odrody už rodiace: Ajvaz, Alešenkin, Atilla, Frumoasa Alba, Izabella, Katrusija, Konkordia, Muškát New York, Muškát blue, Pervozvannyj, Moldova,
Novovysadené odrody 2022: Black Pearl, Livia, Muškát Terracina, Valjok,
Budú plodiť: Muškát Hamburg, Arkádia muškát
-
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Aktuálně sháním tyto odrůdy:
Halloween
asia
grafinya
Kišmiš solomiya
Moc děkuji za Vaše případné nabídky!
Halloween
asia
grafinya
Kišmiš solomiya
Moc děkuji za Vaše případné nabídky!
-
- Kraj: doplňte prosím ... Zlínský
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, nezůstalo někomu pár roubu révy chtěl bych zkusit naroubovat černé do zeleného.Diky.Pavel.
-
- Kraj: jeseníky
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem, nevíte prosím kde sehnat sazenice - Somerset seedless a Jutal(nebo podobné velmi odolné, ranné, bezsemenné). Děkuji moc Z.
- milosduris
- Aktivní člen
- Kraj: Trenčín
- Kontaktovat uživatele:
Darujem zvysne zakorenene odrezky (cca 30 ks). Niektore su na podpniku SO4 a niektore priamokorenene. Kazda odroda je oznacena. Je to zmeska zo vsetkych odrod, ktore mam v podpise. Prevazne su to bezsemenne odrody! Biele, zlte, modre, cierne.
Len osobny odber! Blizsie informacie do spravy.
Aktualne: odrezky som uz vsetky rozdal!
Len osobny odber! Blizsie informacie do spravy.
Aktualne: odrezky som uz vsetky rozdal!
Región - Stredné Považie, okr. Trenčín - 250m n.m. južná strana, ílovitá pôda. Farby: plodí, ešte neplodí,
2xApirena čierna, Centennial, 3xCimus, Darja, Dyňka, Efiop, Joy, Jupiter, 2xJutal, Milana, Nachodka, Prima Ukrajiny, Skazka, Valjok, Zolotce, Podnož SO4,
2xApirena čierna, Centennial, 3xCimus, Darja, Dyňka, Efiop, Joy, Jupiter, 2xJutal, Milana, Nachodka, Prima Ukrajiny, Skazka, Valjok, Zolotce, Podnož SO4,
-
- Kraj: Stredne Slovensko - Juh , RS
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim.
Mal by niekto záujem o výmenu odrezkov viniča za
Vruble jabloní a hrušiek? Prípadne nejaké marhule,čerešne a slivky sa nájdu.
Ak by ste mali niečo z tohoto na výmenu bolo by fajn:
Kišmiš nachodka, Senator Pavlovského ,Faeton, Bogema,Alexa rannaja, Valjok, Veljur, Pamjati učitelja, Muškát medovyj, Pčaspnyj, Kišmiš stoletye, Dyňka , manicurfinger, ratatoile, avatar, granpri, Lamborghini, Corny kryštál, Afrodita, dneprovsky suvenír,
Prípadne pošlite zoznam čo máte.
Ja ponúkam kopec odrôd jabloní a hrusiek, aj klubovky a nedostupné odrody.
Je toho veľa napíšte čo by ste konkrétne chceli
Zatiaľ dik. A pekný deň.
Roman.
Kišmiš nachodka, Senator Pavlovského ,Faeton, Bogema,Alexa rannaja, Valjok, Veljur, Pamjati učitelja, Muškát medovyj, Pčaspnyj, Kišmiš stoletye, Dyňka , manicurfinger, ratatoile, avatar, granpri, Lamborghini, Corny kryštál, Afrodita, dneprovsky suvenír,
Zatiaľ dik. A pekný deň.
Roman.
Odrody: Aladdin, Bažena, Dolgoždannyj, , Džin, Efiop, Everest, Galahad, Geliodor, KOKL Belyj, , Livia, Rošfor, Rozmus, Skazka, Šarada UA, Talisman, Zolotce, Agat Donskoj, Ciravas Agraa,
-
- Kraj: Košický
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, prosím ťa, aké máš skúsenosti s Frontenac, ja mám už 5 ročný Frontenac gris, bobule malé, jadra veľké, i pri vysokej cukornatosti vysoké kyseliny. Minulý rok som podrvene bobule nechal 5 dní nakvasiť, víno pekné ružové, ale nenadchlo ma. Odolnosť daného viniča relatívne dobrá. Som pod tatranskou oblasťou blízko Slovenského raja, pre vinič tvrdé podmienky, ale chcel som dokázať, že i tu sa dá a dá sa. Lepšie sa mi darí s Dubljanskim a Kraseňom, z toho dôvodu ratam s preštepenim na inú odrodu. Píšem preto, lebo som sa ešte nestretol s nikým kto danú odrodu pestuje a ma nejaké skúsenosti, iný kraj...
-
- Aktivní člen
- Kraj: Moravskoslezský
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mam pocit, že Frontenac zmiňoval ve videu na youtube borec jménem vinarum.cz nebo tak nejak, myslím, že je tu regnuty, ale asi sem nechodí....kdyz tak napiš PM, at to tu neplevelim.
neplodí: Bianca, plodí: Solaris, Muscaris, Regent, Dubljanskij, Prim, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Frankovka, Chardonnay.
-
- Kraj: Košický
- Kontaktovat uživatele:
Mohol by som ti na výmenu poskytnúť viničové vruble, Dublanskij, Kraseň, Danaja, Veles, Valjok, Chrust, Bajkonur, Garold, Galahad, Timur, JCH Dačnika, Atos, Tajná monarcha, Rumba.pron píše: ↑02 pro 2023, 12:11Zdravim.
Zatiaľ dik. A pekný deň.
Roman.
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Stano, skús preštepiť americkým Jupiterom, u mňa jesenná výsadba hrúbky ceruzky prežila mrazy -27 stC . Je to skoršia a univerzálnejšia odroda, víno z nej si na Ukrajine pochvaľujú. Ja víno nerobím , za prvé to neviem a za druhé by to bolo iné cuvéestano píše: ↑30 pro 2023, 11:02Ahoj, prosím ťa, aké máš skúsenosti s Frontenac, ja mám už 5 ročný Frontenac gris, bobule malé, jadra veľké, i pri vysokej cukornatosti vysoké kyseliny. Minulý rok som podrvene bobule nechal 5 dní nakvasiť, víno pekné ružové, ale nenadchlo ma. Odolnosť daného viniča relatívne dobrá. Som pod tatranskou oblasťou blízko Slovenského raja, pre vinič tvrdé podmienky, ale chcel som dokázať, že i tu sa dá a dá sa. Lepšie sa mi darí s Dubljanskim a Kraseňom, z toho dôvodu ratam s preštepenim na inú odrodu. Píšem preto, lebo som sa ešte nestretol s nikým kto danú odrodu pestuje a ma nejaké skúsenosti, iný kraj...
FRONTENAC GRIS (slovplant.sk)
FRONTENAC (slovplant.sk)
Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,
-
- Kontaktovat uživatele:
Kolegové,nemá někdo zbytkem řízek Allegro a Kuraž? Koupím po jednom kuse,stačí dvě očka.
Aktualizace: poptávka neaktuální,už je mám slíbené,díky.
Aktualizace: poptávka neaktuální,už je mám slíbené,díky.
Naposledy upravil(a) Jan dne 04 led 2024, 23:29, celkem upraveno 2 x.
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Nemá niekto na predaj alebo na výmenu 2 ks odrezkov odrody Muškát Izjumskij ???
Pripadnú ponuku poprosím cez súkromnú správu. Ďakujem.
Pripadnú ponuku poprosím cez súkromnú správu. Ďakujem.
blízko Piešťan,160 mnm
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, plánujem preštepiť vinič, ktorý sa neosvedčil a zaujala ma odroda Efiop. Ak by niekomu ostali 2-3 odrezky a bol by ochotný poslať poštou, budem veľmi vďačný.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vybavené, Haco ďakujem!
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
ja sa pre zmenu obzeram po odrode vhodnej na zavaranie - teda dostatocne sladkej, ale s kyselinkou, s pevnou masitou duzinou, vacsimi bobulami a strapcami a idealne mensimi semienkami, tuhsia supka nie je na zavadu. chut nemusi byt nejak specialna, staci klasicka hroznova - termin dozrievania ranny az ranne stredny. ak by bola odolna na perenu tak by to bolo super. z toho co mi rodi sa ako tak hodi Aladdin, ale su urcite vhodnejsi adepti. viete poradit, mate nejake typy?
-
- Aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Tento rok sme zavárali Veles, Ivanku, Kišmiš Nachodka, Cimus (oproti minulému roku teraz len bezsemenné odrody). Základ je nerozvariť to hrozno, manželka sterilizovala 8 minút, dostatočne sladký nálev s troškou škorice a do každého pohára jeden klinček (hřebíček). Najviac chutí zaváraný Veles. Nachodku už zavárať nebudeme lebo za surova som žiadne rudimenty ani kôstky necítil ale po zavarení sa nejako zvýraznili. Michal takže odporúčam vyskúšať Veles, ktorý máš.
blízko Piešťan,160 mnm
- Dzordzik
- Administrátor fóra
- Kraj: Zlínský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Rošfor?
Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Haco, keby som mal hľadať odrodu vhodnú na zaváranie, tak by som na to išiel asi podľa konzistencie dužiny. Hľadal by som čo najtvrdšiu, ktorá by po krátkom povarení stále bola ešte ako-tak pevná. Keď som si čítal charakteristiky odrôd, ktoré aj niekto reálne pestuje v ČR/SR, tak mi to vychádza na Taldun. Niekde sa k nemu uvádza dokonca až na hrozno neprirodzená tvrdá konzistencia, takže na zaváranie by to mohlo byť akurát. To len ale ako okamžitý nápad, bolo by to treba mať odskúšané v praxi. Alebo opýtať sa niekoho z tunajších pestovateľov, ktorí ju majú.
SZ Slovensko (Žilinská kotlina), cca 350 m n.m
Ajvaz (vysadené 2018), Kraseň (2020), Othello ružové (2021 - presádzané) Tajna monacha, Cimus, Garold, Bajkonur, Katalonia, Vaľjok, Zolotce, Beloje Čudo, Chrust, Kraseň, Nachodka, (2021), Arni, Bohema, Katrusja Kachovskaja, Skazka, Rembo (2022), Dyňka, Darja, Livia, Alexa, Adler, Joy seedles, Jutal, Efiop, Cimus, Landyš, Jupiter, Ladannyj2, Somerset seedles (2023), Geliodor, Darja, Livia, Cimus, Timur (preštepované 2023)
Ajvaz (vysadené 2018), Kraseň (2020), Othello ružové (2021 - presádzané) Tajna monacha, Cimus, Garold, Bajkonur, Katalonia, Vaľjok, Zolotce, Beloje Čudo, Chrust, Kraseň, Nachodka, (2021), Arni, Bohema, Katrusja Kachovskaja, Skazka, Rembo (2022), Dyňka, Darja, Livia, Alexa, Adler, Joy seedles, Jutal, Efiop, Cimus, Landyš, Jupiter, Ladannyj2, Somerset seedles (2023), Geliodor, Darja, Livia, Cimus, Timur (preštepované 2023)
-
- Aktivní člen
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
No fuj chlapi. Od jari to pestuješ, celú jeseň konzumuješ, ešte aj v zime mám jesť kompóty? Šak idú fašiangy, klobása a víno nič?