Jarní postřik Sulkou

Fórum o osvědčených přípravcích a termínech ošetření pro chemickou ochranu keřů Révy vinné
Mirek
Aktivní člen
Kraj: Jihomoravský
Been thanked: 1 time
Kontaktovat uživatele:

Re: Jarní postřik Sulkou

Příspěvek od Mirek »

Dzordzik píše: 19 dub 2025, 20:53On tvrdí, že to jsou mšice, zatim jsem to neviděl naživo, ale protože já je mám už týden na ovocných stromech, tak by mě to nepřekvapilo.
Podle pohybu mravenců na citrusech ve skleníku jsem mšice lokalizoval. Zčervenání a pokroucení lístečků jabloní rovněž svědčí o jejich přítomnosti, ale na révě jsem je nikdy neviděl.

Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Has thanked: 8 times
Been thanked: 43 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Zítra tam jedu, tak se podívám.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Bela, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, 3x Efiop, Emma, Everest, Faeton, George, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljolik, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nadia, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Vanka, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Aladdin, Artek, Baltimor, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, Dolgoždannyj, Dyňka, Elbrus, Galahad, Geliodor, Halloween, Chrust, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Rozmus, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
LadaSvijany
Aktivní člen
Kraj: Liberecký kraj
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LadaSvijany »

Mirek píše: 19 dub 2025, 22:32 ..., ale na révě jsem je nikdy neviděl.

Já mšice na révě mívám, ale spíše později, ve druhé polovině léta. Réva nebude jejich primární cíl, spíše to zkouší. Trávu sekám nebo je v té době suchá, stromy jsou ošetřené, tak hledají nové zdroje. Na nových výhoncích jsou dobře vidět, tak je mechanicky likviduji, zatím to není tak hrozné.

Svijany, 255 mnm, asi 100 stolních odrůd
Mirek
Aktivní člen
Kraj: Jihomoravský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

LadaSvijany píše: 20 dub 2025, 07:49 Já mšice na révě mívám

A jak se projevují? Jen tam sedí tak jako např. na rajčatech a neškodí? V této cvíli mám mšice na citrusech, broskvoni, jabloni, granátovníku a něco podobného bude i na hrušni (mery).

LadaSvijany
Aktivní člen
Kraj: Liberecký kraj
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LadaSvijany »

Viditelné škody jsem zatím nepozoroval. Objevují se na koncích nových výhonů, na kterých jsou pěkně vidět. Za celou sezonu se jedná jenom o pár výhonů, tak do deseti kusů. Mšice většinou rozmačkám nebo odstraním napadený výhon a je klid.

Svijany, 255 mnm, asi 100 stolních odrůd
Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Has thanked: 6 times
Been thanked: 46 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

.... tak som dopadol so sulkou minulý rok. Tento rok poctivo Sulka, pred týždňom  Thiovit jet a dnes malým postrekocačom 1l x 3 NeemAzal. 

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -315 m.n.m,
Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Has thanked: 8 times
Been thanked: 43 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzordzik »

Tak jsem se pokusil vyfotit to, co tatík označoval za vajíčka na révě a říkal, že viděl něco malého se pohybovat. Kuličky mají cca 1mm v průměru a jsou tvrdé. Že by ono vyloučení mízy? Na škůdce to moc nevidím.
Přílohy
20250420_104852.jpg

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Bela, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, 3x Efiop, Emma, Everest, Faeton, George, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljolik, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nadia, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Vanka, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Aladdin, Artek, Baltimor, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, Dolgoždannyj, Dyňka, Elbrus, Galahad, Geliodor, Halloween, Chrust, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Rozmus, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
Lubo
Aktivní člen
Kraj: Žilinský
Has thanked: 6 times
Been thanked: 46 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubo »

...áno, tieto guličky sú pre vinič prirodzené

Bytča - kotlina, záhrada-rovina -315 m.n.m,
dayofvictory
Aktivní člen
Kraj:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayofvictory »

Neděla využita pro postřik Sulkou 5%, stav narašenosti  - mírně prasklé pupeny, na slunci 24, ve stínu 14, stejná teplota a bez deště po dobu 3 dnů. Téměř ideál. Mám tušení že po ohlašovaném ochlazení se pak réva rychle rozjede a už by se postřik nestihnul.

Domažlicko, severní svah, 450 m. n. m., barvy: plodí, pěstuji, zmrzlo/uschlo, zrušeno, objednáno

Odrůdy: 23 x Sommerset Seedles, Himrod, Glenora, Solaris, Dubljanskij, Pamjati nebesnoj sotni, Zolotce, Vanessa, Kišmiš Nachodka, atd. něco se zrušilo něco vysadilo, to složení se furt mění
Odpovědět

Zpět na „Chemická ochrana“