Sauvignon Signum
-
Miroslav
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Sauvignon Signum
Pěkný den milovníci révy, rád bych se zeptal, zda někdo nemá zkušenosti či neví o někom kdo pěstuje novější piwi odrůdu Sauvignon Signum, předem díky!
Révu pěstuji ve dvou lokalitách na Berounsku, na zahradě s dobrou půdou -355mnm a pak na jižním svahu na hlinitoštěrkovité půdě-340mnm. Stolních odrůd cca 15, moštových cca 10.
-
Bred_ik
- Guru fóra
- Kraj: Olomoucký
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sauvignon Signum
O této odrůdě jsem slyšel poprvé od prof. Pavlouška na jaře na přednášce v Palkovicích. Podle toho, co si vybavuji, by se mělo jednat o odolnou odrůdu s vínem velmi podobným Sauvignonu. V přednášce o ní bylo toto
"Bobule má pevnou slupku a také dužninu. Z důvodu extrakce obsahových látek je proto vhodná technologie studené macerace. Ve víně se prolínají zelené a ovocné tóny, typické pro odrůdu Sauvignon blanc."
Myslím si, že Sauvignon Signum je hodně nová odrůda, tak s ní zatím moc zkušeností u nás nebude.
"Bobule má pevnou slupku a také dužninu. Z důvodu extrakce obsahových látek je proto vhodná technologie studené macerace. Ve víně se prolínají zelené a ovocné tóny, typické pro odrůdu Sauvignon blanc."
Myslím si, že Sauvignon Signum je hodně nová odrůda, tak s ní zatím moc zkušeností u nás nebude.
Ivo Kotrle
http://revavinna.cz
-
Miroslav
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
to nejspíš ano, nejspíš bude nejlepší kontaktovat doc.Pavlouška, vloni poprvé byla o ní zmínka ve Vinař.obzoru, tak třeba se ledy pohnuly, ta chuť po Sg a odolnost zní právě slibně
Révu pěstuji ve dvou lokalitách na Berounsku, na zahradě s dobrou půdou -355mnm a pak na jižním svahu na hlinitoštěrkovité půdě-340mnm. Stolních odrůd cca 15, moštových cca 10.
-
Bred_ik
- Guru fóra
- Kontaktovat uživatele:
Letos dobře dopadl z hlediska odolnosti Souvignier Gris, o něm neuvažuješ?
Ivo Kotrle
-
Miroslav
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
jedině ten vzhled hroznů je krásný, ale víno jsem pil asi 4x od různých vinařů a neoslovilo mě, vzhledem k tomu, že chlebovinkovou chuť ve vínech nevyhledávám, nic mi toto víno neříká, klasického Sg se bojím kvůli hnití-tím spíš, když to ošetřuju max.sírou
-
Bred_ik
- Guru fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nejenže má Souvignier Gris pěkné hrozny, ale také minimální potřebu zelených prací a vysokou odolnost k houbovým chorobám i v letošním roce.
Samozřejmě jeho víno nemá nic společného s Sauvignonem, spíš bych ho přirovnal k Pinot Gris.
Šlechtitel Sauvignonu Signum i dalších odrůd se zaměřil na to, aby nová odrůda mělo víno co nejpodobnější jmenovci a byla odolnější houbovým chorobám. Podle prof. Pavlouška se mu to povedlo nejen se Savignonem.
Samozřejmě jeho víno nemá nic společného s Sauvignonem, spíš bych ho přirovnal k Pinot Gris.
Šlechtitel Sauvignonu Signum i dalších odrůd se zaměřil na to, aby nová odrůda mělo víno co nejpodobnější jmenovci a byla odolnější houbovým chorobám. Podle prof. Pavlouška se mu to povedlo nejen se Savignonem.
Ivo Kotrle
-
Miroslav
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
ano, přesně jak píšeš, je to ta chlebovin po Rulandě šedé, kterou já osobně nevyhledávám, proto S.Gris nebude mým oblíbencem, pokud dozraje u mě rýňák tak si myslím, že ten Signum by to měl dát taky v pohodě
-
Jarek
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný večer pánové, Díky Zdeňkovi který se nedal odbýt už nám pod Beskydama končí jednu sezónu i hlavy signumu, zkratka SS se používat nejspíš nebude, ale možná by to mohla být daleko lepší konotace než jakou jí přisoudila historie. Na signumu jsem měl první signální hrozen ale nedošel, tzn nebude se určitě jednat o rannou odrůdu. Odolnostně to bude lepší než Rinot, CC, ale horší než SgG, dle pozorování jednoletých hlav v jedné řadě.
Palkovice u Frýdku - Místku, 350 m.n.m., pěstování převážně moštových odrůd.
-
Miroslav
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
údajně by mel byt středně pozdní, což nejspíš i bude, jinak odkud se dá vůbec tato odrůda sehnat?
-
Jarek
- Kraj:
- Kontaktovat uživatele:
Po sezoně 2021 můžu konstatovat že SS je velmi pozdní, o 14 dní více než Hibernal, a to i přesto že měl ideální podmínky ( nízké zatížení, obděláváný úhor)
LIst zdravý . Je dost bujný, slupka tuhá ale do okrajových oblastí za mně nedoporučitelný. Sazenice p. Plaček.
LIst zdravý . Je dost bujný, slupka tuhá ale do okrajových oblastí za mně nedoporučitelný. Sazenice p. Plaček.
Palkovice u Frýdku - Místku, 350 m.n.m., pěstování převážně moštových odrůd.